Krune_i_Army_2

KRALJEVSKE KRUNE vs ARMY U.S.A.

Kraljevački tim američkog fudbala je danas odigrao tri fleg fudbal utakmice sa pripadnicima američke vojske, u dvorištu OŠ „Svetozar Marković“, gde pripadnici Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja združno rade na obnavljanu fiskulturne sale. Nešto ranije i članovi Kraljevskih Kruna su pomogli u sanaciji ovog objekta.

Poput mini turnira odigrane su tri fleg fudbal utakmice. Sve tri su bile „tvrde“ i neizvesne, ali na kraju Kraljevske Krune su slavile, konačnim rezultatom 2:1 u pobedama. Prvu utakmicu je dobio tim američke vojske, drugu domaćini, ali je bila posebno interesantna poslednja utakmica u kojoj se odlučivao pobednik. Pred sam kraj tim američkih vojnika vodi sa 18:14 i imaju loptu i napad samo 15 sekundi pre poslednjeg zvižduka. Odlučili su se da upute kratak pas, koji seče Nemanja Gajović i istrčava u end-zonu, pa tako preokreće na 18:20 za Krune. Nakon toga Nacionalna garda Ohaja imala je samo još jedan pokušaj, jer je preostalo samo 5 sekundi. Loptu preko celog terena hvata vojnik Mekenzi, ali TD se poništava jer je bio u autu i pobedu odnose domaće Krune. Rezultat je bio u drugom planu, pa su tako i američki vojnici i igrači Kruna, a i srpski voknici koji su navijali, danas su uživali u ovom nesvakidašnjem sportskom druženju.

Povezana vest:  Vitezovi odoleli Grofovima, Kelti preslišali Gorštake

Trideset pet vojnika Nacionalne garde Ohaja, strateškog partnera Vojske Srbije, u Kraljevu rade na obnovi fiskulturne sale osnovne škole ,,Svetozar Marković“ oštećene u zemljotresu koji je pogodio ovaj grad 2.novembra 2010.godine. U ovom projektu humanitarnog karaktera vrednog  300.000 dolara, koji bi prema planu trebalo da bude završen 24.avgusta, sa vojnicima američke Vojske  radi i dvadeset vojnika Vojske Srbije. Inače pre više od nedelju dana i Krune su dale svoj doprinos u sređivanju ove osnovne škole, seniori i juniori u lakšim radovima na fiskulturnoj sali, a najmlađi iz youth i flag football tima u čišćenju i sređivanju školskog dvorišta. Ovo je samo još jedna od niza aktivnosti u kojoj Krune pokazuju da je američki fudbal sport koji sažima društvenu odgovornost, doprinos zajednici i sklapanje prijateljstava, baš kao u svakom dobrom timu.

Povezana vest:  FOX INTERNATIONAL CHANNELS PRENOSI NFL SUPERBOL