rugby_ball

Prvi ženski turnir u američkom fudbalu u Bitki za bebe
 
U Novom Sadu će u subotu 29. septembra biti održan prvi ženski turnir u američkom fudbalu u Srbiji.
Šest ekipa, uključujući domaćine, Hattrick Vojvotkinje, nadmetaće se u beskontaktnoj verziji ovog sporta i uključiti se, zajedno sa publikom, u akciju „Bitka za bebe“, gde će svi prihodi od prodatih ulaznica ići upravo Fondu B92.
„Fleg fudbal“ je beskontaktna verzija američkog fudbala u kome nema obaranja suparnika već se akcija zaustavlja tamo gde se sa pojasa nosioca lopte skine zastavica prikačena čičak-trakom. U pitanju je jedan od najpopularnijih vidova ovog sporta na svetu, jer mogu da ga igraju i mladi i stari, a podjednako dobro i pripadnici oba pola, u šta učesnice nameravaju da uvere i gledaoce.
A učesnice će, pored novosadskih Hattrick Vojvotkinja, biti i kragujevačke Divlje mačke, kraljevačke Kraljice, Narandžasto pleme iz Kikinde i ženska ekipa iz Bora koja se razvija paralelno sa tamošnjim muškim klubom „Golden Bears“.
Spektakl na stadionu FK Kabel, koji je besplatno ustupio svoj sportski objekat za ovaj događaj i tako se priključio humanitarnoj akciji, obogatiće i „Play media“, koja će biti zadužena za audio/video produkciju, te Gala voda. Oni koji dođu na turnir, a plaćanjem ulaznice od 100 dinara pomognu akciju „Bitka za bebe“ Fonda B92 koji će imati i svoje štandove, moći će da se prepuste ne samo fleg fudbalu, već i brojnim drugim zanimljivim detaljima.
Čitava manifestacija počeće polusatnim šou programom koji će voditi koledž radio iz Džordžije, a domaći spikeri će se potruditi da približe pravila ovog sporta tokom turnira.
Učesnice prvog ženskog turnira u Srbiji u američkom fudbalu pozivaju sve ljude dobre volje da podrže akciju „Bitka za bebe“ dolaskom na stadion i baš tada, u subotu 29. septembra, u 12h, upoznaju sport koji će zavoleti na prvi pogled.
Povezana vest:  Vojvode slavile u produžetku