williams-21

Zmajevi doveli i treće pojačanje, Kori Vilijams za strašan napad
 
Plavim Zmajevima je trčanje uvek bilo jača strana napada, dok je pas igra vidno zaostajala. Zbog toga su treneri i uprava, kao cilj pred sezonu 2013, postavili značajno unapređenje tog segmenta igre. Takođe, uzeta je u obzir i činjenica da jako dobri skil importi prave veliku razliku na terenu pa je, nakon potpisivanja ugovora sa kvoterbekom Džeremijem Mraovićem i risiverom Džastinom Brejom, potpisan ugovor i sa trećim pojačanjem. U pitanju je risiver Kori Vilijams (Corey Williams) sa univerziteta Wašington iz čuvene Pac-12 konferencije.
Ovaj dvadesetsedmogodišnjak je svoju sportsku karijeru započeo u srednjoj školi Las Vegas gde je imao velike uspehe u atletici (regionalni rekord na 110 metara prepone) i američkom fudbalu (osvojeno državno prvenstvo po prvi put u 56 godina istorije škole). Od priznanja je dobio „Far West top 100 team“, „Tom Lemming ESPN top 100 team“ kao i „Muški sportista godine 2002.“ Igrao je na pozicijama risivera i fri sejftija.
Svoju karijeru je nastavio na univerzitetu Vašington gde je dobio punu školarinu. Četiri godine je bio starter u Haskijima, i dobitnik je 4 varsity slova (varsity letter – nagrada za odličan uspeh u školskim aktivnostima). Upisao se u istoriju svog univerziteta uhvativši pobednički pas za tačdaun u Apple Cup-u, protiv univerziteta Vašington Stejt. Istovremeno se bavio i atletikom i drži deseto najbolje vreme na 60 metara prepone, na svom univerzitetu.
Nakon koledža, odlazi na trening kamp Sjetl Sihoksa, gde doživljava povredu kvadricepsa i biva otpušten. Nakon toga, igrao je arena fudbal za Mančester Vulfse.
– Sledeća sezona će biti sjajna. Očekujem da, sa talentom koji imamo, možemo da budemo pretendenti na titulu i verujem da mogu biti najbolji risiver u ligi kako bih pomogao timu da dostigne taj cilj – reči su Korija Vilijamsa.
Ofanzivni koordinator Nemanja Novaković je ovom prilikom izjavio:
– Siguran sam da je dovođenje ove grupe importa pun pogodak za naš tim. Zmajevi nikada u svojoj istoriji nisu imali skil importe koji mogu da naprave veliku razliku na terenu. Dovođenjem dva risivera sa prve divizije, kao i kanadskog kvoterbeka, planiramo da rasteretimo igru trčanjem i stavimo protivničkim odbranama do znanja da sada možemo da napadamo na više načina. Dobra stvar je i to što svi naši importi, čak i Mraović, imaju iskustvo igranja odbrane, što ćemo definitivno iskoristiti.
Plavi Zmajevi su već počeli sa pripremama za sledeću sezonu. Za sada je u pitanju fizička sprema, a treninzi se održavaju na SC Olimp, na Zvezdari, vikendom i sredom uveče.
Povezana vest:  Završni turnir IFAF Evropa Lige šampiona