Mihailo-Josovic1

Josović u kampu Tima Sveta

Bradenton, Florida, biće od 2. do 9. januara 2013. godine domaćin kampa IFAF svetskog razvojnog tima. Na osnovu nominacije selektora juniorske reprezentacije Zorana Damnjanovića, na ovom prestižnom događaju naći će se Mihailo Josović, momak koji je ove godine zadivio Evropu fantastičnim partijama na prvenstvu C grupe Starog kontinenta u Austriji i Švajcarskoj.

Srbija će tako treću godinu zaredom imati predstavnika na ovoj svetskoj smotri najtalentovanijih igrača koji će se suprotstaviti izabranom timu vršnjaka iz SAD. Za razliku od ranijih godina, ovog puta je pre konačnog susreta Tima sveta i SAD, na programu prvo kamp, na kome će se odigrati dve utakmice između učesnika, posle čega će najbolji igrači naći mesto na rosteru svetskih nada koji će izaći na teren u Ostinu (Teksas) 5. februara 2013. godine.

Povezana vest:  Veprovi bez milosti

– Presrećan što sam dobio poziv da budem prisutan na tom kampu i da konkurišem za razvojni tim sveta. Svestan sam u potpunosti da je ovaj poziv sa jedne velika čast, a sa druge i ogromna obaveza da reprezentujem na najbolji način zemlju, klub i grad iz kojih dolazim, da pokažem da se i ovde igra dobar fudbal. Pružiću svoj maksimum da nađem mesto u timu koji će igrati protiv tima SAD, što bi bio veliki uspeh za sve nas – rekao je Josović, 18-godišnji raningbek koji je između dve sezone iz matičnih Čačak Angel Warriorsa prešao u redove aktuelnih šampiona SBB Vukova.

Podsetimo, pre dve godine, na ovom događaju našli su se Mladen Stojanović, Nemanja Lazarević, Strahinja Stepović i trener Vuk Vučković. Prošle godine srpski predstavnik bio je kvoterbek Pančevo Panthersa Vojislav Milenković. Međutim, niko od njih nije uspeo da zabeleži učešće na samom meču, ali je i samo njihovo pojavljivanje na skupu bilo prilično zapaženo. Da li će biti treća sreća, videćemo u slučaju Josovića, u koga cela Srbija polaže velike nade, jer se po opštem mišljenju svih relevantnih stručnjaka radi o najtalentovanijem igraču koji se pojavio na našem tlu otkako se američki fudbal igra u Srbiji.

Povezana vest:  Braća Sporin u Zmajevima, Ugljevarević defanzivni coordinator

U poslednje dve godine doživeo je fantastičan napredak. Pored titule MVP-a polufinalnog meča Evropskog prvenstva C grupe protiv Holandije, postizanja 5 od 6 tačdaunova za Srbiju na ovom takmičenju, imao je već nekoliko nagrada na domaćoj sceni.  Josović je stasao u Čačak Angel Warriorsima, sa kojima je u juniorskoj konkurenciji nedavno uspeo da osvoji i titulu juniorskog prvaka, dok je prethodne godine igrao stigao do zvanja vicešampiona. U oba finala proglašen je za najkorisnijeg igrača.

Povezana vest:  PLS SEVER: Derbi u Vrbasu, mamutski napad na Legionare!

Do sredstava za učešće na kampu došao je uz pomoć ljudi koji i firmi koje su prepoznale njegov potencijal i pružile novčanu podršku.

– Svestan sam da je u ovo krizno vreme jako teško doći do novčanih sredstava, kada sponzora nema ni za vrhunski sport. Zato dugujem veliku zahvalnost onima koji su mi pomogli i osećam potrebu da im se javno zahvalim. Da obezbedim sredstva za odlazak u SAD pomogli su mi Grad Čačak, Apotekarska ustanova „Čačak“, „Čačanska banka“, kablovska televizija „Telemark“, „Autočačak“… Uz svih njih, veliku zahvalnost dugujem i roditeljima – zaključio je Josović.