Blue Dragons - Panthers FOTO Jean-Fransois NicolletPanteri iznenadili Zmajeve u 1. kolu Sportklub Supelige Srbije 

Utakmicama prvog kola startovala je nova Sportklub Superliga u američkom fudbalu, koja bi po svemu sudeći trebalo da bude najneizvesnija do sada.
To je potvrdio i duel beogradskih Plavih zmajeva i Pantera, koji je posle dosta uzbuđenja pripao gostima iz Pančeva – 25:19. Jedina ekipa bez Amerikanaca u svojim redovima, tako se revanširala silno pojačanim Beograđanima za poraz iz poslednjeg kola prošle sezone, koji je direktno odlučivao o poslednjem polufinalisti plej-ofa. Trkač Stefan Dedić dva puta je dovodio goste u vođstvo u prvoj četvrtini, a jedinu prednost Zmajevi su imali posle pasa od 50 jardi Džeremija Mraovića ka Koriju Vilijamsu (7:6). U drugoj četvrtini proradio je i pas Pantera, pa je kvoterbek Ivan Kosanović uposlio Bošnjaka i Aksentijevića za prednost od dva tačdauna pred odlazak na poluvreme (25:13). Po povratku sa odmora ponovo je proradila veza Mraović – Vilijams, ali to je bilo sve što je viđeno od poena.
Ništa manje uzbudljiv nije bio ni susret povratnika u elitni rang takmičenja, niških Imperatora, i jednog od najvećih pretendenta na osvajanje Superlige, kragujevačkih PBB Divljih veprova. Favorizovani Kragujevčani morali su dobro da se oznoje kako bi stigli do pobede u Nišu (33:17), iako su pre samo nedelju dana pregazili Vulvse u Budimpešti, u okviru CEFL lige (55:28). Uprkos porazu, Imperatori mogu da budu presrećni, kako zbog činjenice da su uspeli da upišu 17 poena protiv tima koji je u prošloj sezoni dvocifreni broj poena primio samo od beogradskih Vukova, tako i zbog žestogok otpora i prikazane igre.
Drugi povratnik u Superligu, najstariji srpski tim, Legionari iz Sremske Mitrovice, nije uspeo da pruži jači otpor aktuelnom šampionu, beogradskim Vukovima. Predvođen novajlijom Mihailom Josovićem, jednim od najperspektivnijih igrača u ovom delu Evrope, „čopor sa Ade“ lako je stizao do protivničke end zone, dok na drugoj strani protivniku nije dozvolio ni počasne poene – 37:0.
Susret Kraljevskih kruna iz Kraljeva i novosadskih GAT Vojvoda, još ranije je odložen za 28. april zbog loših vremenskih uslova.

Povezana vest:  SPORTKLUB SUPER LIGA, Kraljevske Krune dočekuju SBB Vukove