Vukovi-veprovi-FOTO---D-Zarkovic07Vukovi ubedljivi u večitom derbiju

Fantastičnom igrom u prvom poluvremenu beogradski SBB Vukovi ubedljivo su savladali večitog rivala, kragujevačke PBB Divlje veprove, na Adi Ciganliji. Kragujevčani, koji su igrali bez nekoliko važnih igrača Milorada Novakovića, Đorđa Timotijevića i Dušana Petrovića, te rovitim Milanom Strahinjićem i Vladimirom Radenovićem, nisu imali rešenja za napad, a pogotovo za odbranu „čopora sa Ade“.
Taman kada su gosti uspeli da odbrane prvi nalet Beograđana, u četvrtom pokušaju za nekoliko inča, na četiri jardi od end zone Veprova, Sten Bedvel je bacio intersepciju, pa su domaći, zahvaljujući Ivanu Nedeljkoviću, krenuli u novi napad. Iz drugog pokušaja Amerikanac Lens Krizin uspeo je da dovede svoj tim do prvih poena, odličnim pasom ka sunarodniku Toniju Vašingtonu za pet jardi – 7:0.
Ništa nije polazilo za rukom kvoterbeku Bedvelu, pa je vrlo brzo završen i naredni posed Kragujevčana. Ubrzo zatim Krizin pronalazi Vojina Milića, kome je ispala lopta nadomak end zone, ali na pravom mestu bio je Marko Marić koji je pokupio fambl za 14:0. Ni u narednom napadu Bedvel nije uspeo da pronađe konekciju sa svojim hvatačima, pa su defanzivni bekovi Vukova dva puta bili nadomak intersepcije, a odlični Amerikanac Pol Rajt nije dozvolio da treći put zaredom loš pas prođe nekažnjeno. U prvoj četvrtini ostalo je dovoljno vremena tek da talentovani Mihailo Josović stigne na osam jardi od end zone, a na samom startu drugog perioda prevalio je i preostalu deonicu, za 20:0.
Da stvar bude gora po Vajld borse, sredinom druge četvrtine povredio se i kvoterbek Bedvel, pa je u vatru bačen mladi Stefan Stefanović. Nedugo zatim Krizin ponovo pronalazi Tonija Vašingtona, ovoga puta za 32 jarda, za ogromnih 27:0 na poluvremenu.
Mnogo bolje gosti su zaigrali u nastavku susreta, kada se dojučerašnji kvoterbek juniorskog tima Veprova oslobodio i najpre pronašao Rusinkoviča za 23 jarda, a potom i Treja Mekveja za tačdaun (27:7). Na drugoj strani Kragujevčani su uspešno izveli onside kick. Naime, Ružić je perfektno ispucao loptu, a Simović obezbedio svom timu novi napad. Međutim, posle nesporazuma Stefanovića i Aleksandra Ristića, domaći ponovo dolaze u posed, a prednost od četiri tačdauna vraća Josović, trčanjem za jard – 33:7.
Potom je ponovo proradila veza Stefanović-Mekvej, ali na drugoj strani Josović je opet stigao do protivničke end zone za, ispostavilo se, konačnih 41:14. U poslednjoj deonici odbrane su uspevale da izađu na kraj sa ofanzivnim timovima.

Povezana vest:  DIVIZIJA SEVER: Napad Grofova na lidera

SBB Vukovi – PBB Wild Boars 41:14 (14:0, 13:0, 14:14, 0:0)

Stadion na Adi Ciganliji. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:
7:0 Lens Krizin pas ka Toniju Vašingtonu za 5 jardi, Srđan Stanojev PAT
14:0 Marko Marić fambl rikaveri u protivničkoj end zoni, Stanojev PAT
20:0 Mihailo Josović trčanje za 8 jardi, neuspešan PAT
27:0 Krizin pas ka Toniju Vašingtonu za 32 jarda, Stanojev PAT
27:7 Stefan Stefanović pas ka Treju Mekveju za 27 jardi, Srđan Ružić PAT
33:7 Josović trčanje za 1 jard, neuspešno pretvaranje za dva
33:14 Stefanović ka Mekveju za 11 jardi, Ružić PAT
41:14 Josović trčanje za 4 jardi, Vašington pretvaranje za dva

Povezana vest:  Goran Nišavić novi predsednik IFAF Evrope! By UrednikPublished: July 15, 2014 Posted