FOTO---D-Zarkovic05ZAVRŠENO 3. KOLO SPORTKLUB SUPELIGE SRBIJE U AMERIČKOM FUDBALU

Vukovi slavili u večitom derbiju

U 2. kolu Sportklub Superlige sva pažnja bila je usmerena na 16. „večiti derbi“ beogradskih SBB Vukova i kragujevačkih PBB Divljih veprova, prvi posle obeležavanja desetogodišnjice istorije američkog fudbala u Srbiji, koja je započela upravo susretom ovih rivala, 22. marta 2003. godine.
Međutim, na Adi Ciganliji ovoga puta izostala je neizvesna borba koja je do sada krasila okršaje ljutih protivnika, jer su za nju bila potrebna dva raspoložena tima, a Kragujevčani to svakako nisu bili, pogotovo u prvom poluvremenu, pa su Vukovi slavili sa 41:14.
Za razliku od kvoterbeka gostiju, Stena Bedvela, koji nije uspeo da razigra svoje saigrače, Lens Krizin je odlično predvodio „čopor sa Ade“. Njegov tim je prilično lako prelazio teren i pomerao lance unapred, dok je odbrana Veprova uspela da zaustavi prvi nalet protivnika i to u situaciji kada su imali četvrti napad za nekoliko inča, na četiri jardi od end zone. Međutim, posle toga je bila pod velikim pritiskom, jer je indisponirani Bedvel u prvoj četvrtini bacio dve intersepcije, pa su Beograđni svoje napade započinjali na polovini kragujevačkog tima.
Izabranici Šona Embrija to su iskoristili na najbolji mogući način. Krizin je najpre uposlio sunarodnika Tonija Vašingtona, a prednost je potom udvostručio Marko Marić, koji je u protivničkoj end zoni pokupio fambl tajtenda Vojina Milića – 14:0.
Na samom startu druge četvrtine talentovani Mihailo Josović postigao je tačdaun trčanjem za 20:0, a da stvar bude gora za Veprove, sredinom ove deonice povredio se Bedvel, pa je u vatru bačen mladi Stefan Stefanović. Nedugo zatim Krizin ponovo pronalazi Tonija Vašingtona za ogromnih 27:0 na poluvremenu.Već tada je ishod derbija bio poznat, pa su domaći rutinski priveli utakmicu kraju, a gosti sa dva tačdauna sačuvali čast.
Posle pauze u prvom kolu, novosadski GAT Djuksi debitovali su pobedom nad Plavim zmajevima (23:12), koji su, uprkos najavljivanoj borbi za vrh tabele i velikim pojačanjima, morali po drugi put da napuste teren pognutih glava. Najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Superlige su Panteri iz Pančeva, koji su, kao jedina ekipa bez Amerikanaca ove sezone, došli do druge pobede u isto toliko mečeva. Ovaj put, njihova žrtva su bili Sirmium Legionari, koji su poraženi u Sremskoj Mitrovici rezultatom 34:20.

Povezana vest:  Struka zadovoljna kadrom, skraćen spisak kandidata!

Rezultati 2. kola Sportklub Superlige:
SBB Vukovi Beograd – PBB Kragujevac Wild Boars 41:14 (14:0, 13:0, 14:14, 0:0)
Sirmium Legionaries – Pančevo Panthers 20:34 (0:14, 14:14, 0:0, 6:6)
GAT Dukes – Beograd Blue Dragons 23:12 (0:6, 13:0, 10:0, 0:6).
Niš Imperatori – Kraljevo Royal Crowns (odloženo)

TABELA: SBB Vukovi Beograd, Pančevo Panthers 2-0, GAT Dukes 1-0, PBB Kragujevac Wild Boars 1-1, Niš Imperatori 0-1, Sirmium Legionaries, Beograd Blue dragons 0-2, Kraljevo Royal Crowns 0-0.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Juniorska reprezentacija Srbije (U19) protiv Italijana za mesto na šampionatu Evrope