Wild Boars 1CEFL: Veprovi raščerupali Silverhokse

U okviru regionalne CEFL lige, kragujevački Wild Boarsi su slavili na stadionu FK „Šumadija“ rezultatom 27:13, pobedivši Silverhawkse iz Ljubljane. Iako su gosti prvi poveli i dugo odolevali napadu Šumadinaca, naš predstavnik u ovom takmičenju je, kako je vreme odmicalo, a mladi kvoterbek Stefan Stefanović sticao sigurnost i poverenje svojih saigrača, igrao sve bolje i na kraju potpuno preokrenuo na 27:7.
U prvoj četvrtini viđen je veliki rat odbrana, koje nisu dozvoljavale poene, a borba se uglavnom vodila na sredini terena. Defanzivni timovi nastavili su dobru igru i u drugom periodu, ali su Slovenci ipak uspeli da poentiraju, pasom američkog kvoterbeka Kita Lokvuda ka Jerneju Pavliću – 7:0.
Tada se u potpunosti oslobodio devetnaestogodišnji kvoterbek Stefan Stefanović, koji je posle odlaska Stena Bedvela predvodio napad Kragujevčana na ovoj utakmici. Najpre je proigrao odlično raspoloženog Treja Mekveja, za izjednačenje i ujedno i konačan rezultat prvog poluvremena (7:7), a potom se isti tandem postarao da Veprovi povedu – 14:7.
U poslednjoj deonici Wild Boars-i su osigurali pobedu, pasovima Stefanovića ka mladom
Nikoli Simoviću i Mekveju, kome je to bilo treće hvatanje za tačdaun na utakmici – 27:7. Gosti su poraz na debiju u novoj sezoni ublažili u finišu susreta, pasom Lokvuda ka Matiću Tomšeu.
PBB Wild Boars Kragujevac – Ljubljana Silverhawks 27:13 (0:0, 7:7, 7:0, 13:6)

Povezana vest:  JLS 2011, Nedelja – “Dan D” za Anđeoske ratnike

Kragujevac – Stadion FK Šumadija. Gledalaca: 500.

Kretanje rezultata:
0:7 Kit Lokvud pas ka Jerneju Pavliću za 59 jardi, Štrumpf PAT
7:7 Stefan Stefanović pas ka Treju Vekveju za 62 jarda, Ružić PAT
14:7 Stefanović pas ka Mekveju za 6 jardi, Ružić PAT
20:7 Stefanović pas ka Nikoli Simoviću za 9 jardi, neuspešan PAT
27:7 Stefanović pas ka Mekveju za 22 jarda, Ružić PAT
27:13 Lokvud pas ka Matiću Tomšeu za 75 jardi, neuspešan PAT

Povezana vest:  Bez Srba u dva najjača EFAF takmičenja