Dukes-Panthers1Vojvode se ne šale, prvi poraz Pantera

Posle za mnoge dva iznenađujuća trijumfa na startu šampionata Sportklub Superlige Srbije, Panteri su doživeli prvi poraz. Premijerni meč pred svojom publikom nisu iskoristili da već posle trećeg kola naprave ogroman korak ka plej ofu. Namerili su se na vrlo raspoložene Vojvode, koje je sjajno predvodio Amerikanac Kristofer Blanton.
Dva njegova tačdauna na startu utakmice, omogućile su gostima da sa mnogo više sigurnosti odigraju ovaj duel. Najpre je proigran od strane Jokića, zatim je trčanjem od 2 jarda podigao prednost na 12:0, koja bi bila i veća da su Vojvode sigurnije izvodile akcije za ekstra poene. Nadu je Pančevcima održao na ovom meču jedini istaknuti Panter, Stefan Dedić, koji je smanjio na 12:7 trčanjem.
Međutim, do kraja poluvremena Blanton je stigao do tačdaun het-trika , fenomenalnim trčanjem dugim 68 jardi. Kada je kvoterbek Novosađana Rastko Jokić svojim drugim tačdaunom pasom uposlio i Vejna Džonsona u trećem periodu, bilo je jasno da pobeda ide u Srpsku Atinu.
Panteri su uspeli da sačuvaju čast, Dedić je svojim šestim tačdaunom trčanjem u sezoni donekle poboljšao utisak, ali su se Vojvode ipak radovale drugom trijumfu u isto toliko mečeva u Superligi Srbije. Podsetimo, pred Djuksima je da odigraju zaostali meč 1. kola, kada su trebali da izađu na megdan Krunama u Kraljevu.

Povezana vest:  ŽFL: Startuju dame

Stadion: SC „Mladost“. Gledalaca oko 250.
Kretanje rezultata:
0:6 Rastko Jokić pas 30 jardi ka Blantonu, neuspešno pretvaranje za 2 poeba.
0:12 Blanton trčanje 2 jarde, neuspešan PAT.
7:12 Stefan Dedić trčanje za 15 jardi, Matić uspešan PAT.
7:19 Blanton trčanje za 68 jardi, Ivan Radojević uspešan PAT.
7:25 Jokić pas 62 jarde ka Vejnu Džonsonu, neuspešan PAT.
14:25 Dedić trčanje 6 jardi, Matić uspešan PAT.
14:31 Blanton trčanje 2 jarde, neuspešan PAT.

Povezana vest:  PLAYBOOK: PAKETIĆI ZA BOLESNU DECU