Vukovi-Blue-dragons1Bogat vikend za ljubitelje američkog fudbala

Ovog vikenda ljubitelje američkog fudbala u Srbiji očekuje izuzetno bogat program, s obzirom na to da će se na teren svi timovi koji se takmiče u Sportklub Superligi i Prvoj ligi Srbije.
Najstariji srspki klub, Legionari iz Sremske Mitrovice, koji su se ove sezone vratili u elitu, posle tri poraza u isto toliko mečeva imaće izuzetno težak posao u borbi za opstanak i u 4. kolu, jer im na noge dolaze novosadski GAT Dukes-i, sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem prvenstvu. Međutim, učinak Sremaca nije realan pokazatelj njihove snage, jer su se u tom periodu sastajali sa dva najtrofejnija tima u ovom delu Evrope, SBB Vukovima i PBB Wild Boars-ima, pa će sigurno svoju šansu potražiti u duelu sa zahuktalim Vojvodama, koje žele nastavak uspešne serije.
Duel beogradskih SBB Vukova i Blue Dragons-a jedini je gradski derbi američkog fudbala u Srbiji, ali po tradiciji, kvalitetu i trenutnoj formi, „čopor sa Ade“ je apsolutni favorit, jer je u svim dosadašnjim duelima uspeo da savlada Zmajeve.
Ni drugi glavni favorit za plasman u finale, kragujevački Divlji veprovi, ne bi trebalo da imaju većih problema sa Royal Crowns-ima, komšijama iz Kraljeva, koje su ubedljivo porazili u svih šest prethodnih duela, dozvolivši im da poentiraju samo na prošlogodišnjem meču (32:9).
Zanimljivo će biti i u Nišu, gde se sastaju dva, uz Vojvode, najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg dela sezone, Imperatori i Pančevo Panthers-i. Domaće će predvoditi Amerikanac Šejn Vong, trenutno najbolji poenter lige, dok su gosti jedini superligaš koji u svojim redovima nema nijednog importa.
Parovi četvrtog kola Sportklub Superlige:
Imperatori Niš – Pančevo Panthers (nedelja, 16 sati, stadion FK Železničar, SC Čair, Niš)
PBB Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns (nedelja, 16.30 sati, pomoćni teren Čika Dača, Kragujevac)
Sirmium Legionaries – GAT Dukes (nedelja, 16.30, stadion Podrinje, Mačvanska Mitrovica)
SBB Vukovi – Blue Dragons (nedelja, 21.30, stadion na Adi Ciganliji, Beograd)
Najvažniji susret 3. kola Prve lige Srbije grupa Jug igra se u Mladenovcu, gde domaći Forestlanders-i dočekuju čačanske Angel Warriors-e. Posle poraza od Indijanaca u prethodnom kolu, Ratnici će morati da trijumfuju u ovom susretu, kako bi izborili plasman u baraž.
Sa druge strane, vodeći Indians-i imaće lak posao u Inđiji, sa debitantom u ligi, Avala Bor Golden Bears-ima, dok će zemusnki Pirati ugostiti požarevačke Pastuve.
Parovi trećeg kola Prve lige Srbije grupa Jug:
Inđija Indians – Bor Avala Golden Bears (nedelja, 16 časova, teren OŠ „Jovan Popović“, Inđija)
Zemun Pirati – Požarevac Pastuvi (nedelja, 16 časova, stadion Milutinac, Zemun)
Mladenovac Forestlanders – Čačak Angel Warriors (nedelja, 16 časova, stadion Petar Drapšin, Mladenovac)
Stvari će posle ovog vikenda donekle biti jasnije i u grupi Sever, gde vodeći Hunters-i i Mammoths-i dočekuju timove koji im dišu za vratom, Lavove, odnosno Knights-e, pa bi pobedama u ovim duelima napravili korak bliže baražu. U duelu dva „fenjeraša“ do prvih bodova pokušaće da dođu Celtisi i Grofovi.
Parovi trećeg kola Prve lige Srbije grupa Sever:
Vrbas Hunters – Vršac Lavovi (subota, 16 sati, Gradski stadion, Vrbas)
Sombor Celtis – Novi Kneževac Grofovi (subota, 17 sati, stadion PIK, Sombor)
Kikinda Mammoths – Klek Knights (nedelja, 16 sati, stadion ŽAK, Kikinda)

Povezana vest:  Igrač NFL tima Atlanta Falkons Majkl Palmer stiže na Royal Crowns kampove