Repka-Meridian1Kladionica Meridian i dalje uz reprezentaciju Srbije

U sportu kažu da tim koji dobija ne treba menjati, pa Srpska asocijacija američkog fudbala sa ponosom objavljuje da će reprezentacija Srbije sačuvati jednog od ključnih „igrača“ uoči predstojećeg učešća na Evropskom prvenstvu B grupe u Italiji. Naime, kladionica „Meridian“ ostaće generalni sponzor srpskog nacionalnog tima u američkom fudbalu.
Kladionica „Meridian“ se već prošle godine dokazala kao pouzdani partner naše Asocijacije, kada je nacionalni tim Srbije iznenadio celu Evropu i osvojio Prvenstvo Evrope C grupe, koje se igralo u Austriji i Švajcarskoj. Obzirom da su obe strane bile prezadovoljne međusobnom saradnjom, ona će biti nastavljena i ove godine, kada će naši najbolji seniori pokušati da naprave još jedan podvig na evropskom šampionatu B grupe u Italiji.
– Kladionici „Meridian“, kao generalnom sponzoru reprezentacije, dugujemo veliku zahvalnost za sve što su učinili prilikom prošlogodišnje reprezentativne akcije. Da nije bilo njih, da nisu prošle godine prepoznali našu priču i potencijal, ni uspeh istorijskih razmera, koji smo ostvarili u Austriji i Švajcarskoj, ne bi bio moguć – rekao je Vuk Dinčić, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala.
Reprezentacija Srbije će i ove godine pod generalnim sponzorstvom kladionica „Meridian“, pokušati da još jednom napravi podvig. U periodu od 29. avgusta do 8. septembra, učestvovaće na novom kontinentalnom šampionatu, ovog puta u znatno kvalitetnijoj grupi, u konkurenciji Češke, Danske, Velike Britanije, Italije i Španije.
– Imamo najviše ambicije, želimo da se Evropi još jednom predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Međutim, samo učešće na Prvenstvu Evrope zahteva velika novčana sredstva, koja je jako teško obezbediti u vreme opšte ekonomske krize u kojoj je Srbija. Čak i sportovi sa mnogo dužom tradicijom od američkog fudbala imaju problema u pronalaženju sponzora. Svesni takve situacije, izuzetno smo zahvalni kladionici „Meridian“, koja je i u takvim uslovima spremna da ulaže u razvoj ovog sporta – zaključio je Dinčić.

Povezana vest:  Francuzi ipak prejaki za naše juniore