JOSOVIC-PRIZNANJE 

Josović pristupio Vukovima!
 
Zvučnije pojačanje, među domaćim igračima, SBB Vukovi nisu mogli da dovedu. Mihailo Josović, momak koji je se ove sezone vinuo među zvezde srpske scene američkog fudbala vanserijskim igrama na Evropskom prvenstvu C grupe u Švajcarskoj i Austriji, potpisao je pristupnicu aktuelnom šampionu Srbije, pošto je između njegovog bivšeg kluba Anđeoskih ratnika i Vukova potpisan ugovor o pozajmici.
Josović je stasao u Čačak Angel Warriorsima, sa kojima je u juniorskoj konkurenciji nedavno uspeo da osvoji i titulu juniorskog prvaka, dok je prethodne godine igrao stigao do zvanja vicešampiona. U oba finala proglašen je za najkorisnijeg igrača.
Ono što predstavlja kuriozitet, ali i svakako govori o kakvom se talentu radi, svakako je podatak da je kao 19-godišnjak isplivao kao lider seniorskog nacionalnog tima u ostvarivanju velikog uspeha reprezentacije. Na dva meča, u polufinalu i finalu, postigao je pet od šest tačdaunova Srbije. Izabran je i za MVP-a polufinalnog meča sa Holanđanima.
– Veliko mi je zadovoljstvo što ću ove godine nastupati za Vukove. Želim da ispunim očekivanja svih u klubu i maksimalno pomognem ekipi da odbrani titulu koju su osvojili prošle godine. Ovo vidima kao veliki korak za nastavak moje karijere. Ne bih da zaboravim ni trenere i saigrače iz Čačka, kojima ovim putem želim da zahvalim, jer bez njih ne bih bio ovde gde sam. Proveo sam dve prelepe godine i naučio šta je američki fudbal – rekao je Mihailo Josović.
Dovođenjem najvećeg talenta srpskog fudbala, na poziciju koja je godinama bila popunjena importom Brendonom Mekdauelom, otvoriće SBB Vukovima nove mogućnosti i više kombinacija za dovođenje importa.
– Izuzetno nam je drago što je Mihailo odlučio da sportsku karijeru nastavi u Vukovima i da doprinese našim šampionskim ambicijama. Naša su vrata uvek otvorena za sve mlade, talentovane igrače, kao što je Josović, jer smatramo da je upravo u njima perspektiva napretka ovog sporta u Srbiji – istakao  je Goran Nišević, prvi čovek „čopora sa Ade“, a zatim dodao: – Moje lično mišljenje je da je Mihailo jedan od najtalentovanijih igrača koji se do sada pojavio u Srbiji i da će, ukoliko nastavi sa dobrim radom i usavršavanjem sa našim trenerima, uspeti da karijeru nastavi na nekom većem univerzitetu u SAD.
Povezana vest:  TOP D1 trkač u Veprovima