Kirk-Mastromatteo1Kirk Mastromateo novi trener Vukova

Posle dve godine saradnje sa Šonom Embrijem, Amerikancem sa kojim su prilično ubedljivo osvojili titule u Superligi i jednu u CEFL-u, beogradski Vukovi su odlučili da u novu sezonu uđu sa novim šefom stručnog štaba. Izbor je pao na Krisa Mastromatea, trenera koji je davne 1997. godine bio najmlađi koordinator u FCS Div 1, dok je radio na Betju Kukmen Univerzitetu.
Činjenica da je tu proveo čak osam godina, radeći kao ofanzivni koordinator, ali i kao pozicioni trener, govori da se radi o stabilnom treneru, koji je dugo bio jedan od nosilaca programa Betju Kukmen Univerziteta. Narednih pet godina, sve do 2010. godine, bio je ofanzivni koordinator i trener ranigbekova na Norfolk Stejt Univerzitetu, posle čega je usledila selidba u Evropu, gde je preuzeo Kaljari Krusadere kao ofanzivni koordinator i koordinator specijalinih timova.
– Uzbuđen sam i ponosan što sam imenovan za novog glavnog trenera Vukova. Jedva čekam da počnem da radim u klubu koji ima istoriju i reputaciju poput Vukova. Smatram da će moje prethodno trenersko iskustvo u prvoj diviziji NCAA, kao i ono stečeno u Italiji, doneti nove i sveže ideje timu, ali i energiju i strast – rekao je Kirk Mastromateo.
Novi trener čopora sa Ade, objasnio je šta se od njega može očekivati u narednom periodu, po dolasku u Beograd.
– Vera u šeme, organizaciju, posvećenost, razvoj igrača i radna etika su obeležje moje dosadašnje trenerske karijere. Očekujem da nastavimo sa dosadašnjim uspesima i poguramo tim u narednim godinama ka statusu elitnog fudbalskog programa u Evropi. Takođe, verujem da ću biti u mogućnosti da pomognem nekom od taletnovanih mlađih igrača da preko fudbala dođu do stipendije u nekom od klubova iz NCAA divizija.
Predsednik Vukova i čovek koji je povlačenjem ispravnih poteza u poslednjih nekoliko godina doveo svoj tim do dominacije u srpskom fudbalu, Goran Nišavić, obrazložio je zašto se odlučio baš za Mastromatea.
– Prilikom izbora novog trenera, vodili smo računa o profesionalnom iskustvu, dužini angažovanja u prethodnim sredinama, godinama i evropskom iskustvu. To su bili parametri u koje se Kirk savršeno uklopio, obzirom da je bio ofanzivni koordinator koledža iz prve divizije tokom 13 godina. Od početka je bio naš prvi izbor, a i mi njegov, pa je realizacija dogovora bila lakši deo posla – rekao je Nišavić, a zatim dodao:
– Želim i da se zahvalim treneru Šonu Embriju, na više nego uspešnoj saradnji u poslednje dve godine. Od sveg srca mu želimo sve najbolje u narednom periodu i nastavku trenerske karijere.

Povezana vest:  SPORTLKUB SUPERLIGA SRBIJE, Odigrano 4. kolo, Krune najviše profitirale