Ivan-PavlovicPavlović u Orlovima iz Ferare

Posle uspešne sezone u poljskom Poznanj Kozliju, dvadesetjednogodišnji Ivan Pavlović (197 cm, 94 kg) karijeru će nastaviti u italijanskoj ekipi Ferrara Aquile.
Bivši igrač čačanskih Angel Warriorsa i Kragujevac Wild Boarsa i juniorski reprezentativac Srbije, sjajno se snalazio sa obe strane lopte. Kao risiver, postavio je klupski rekord po broju uhvaćenih tačdaunova u sezoni, dok je u ulozi defanzivnog beka, u prvih pet kola, bio vodeći po broju intersepcija u ligi. Ipak, to nije pomoglo da se domogne polufinala, pa je završio na trećem mestu u severnoj grupi Toplige, sa skorom 4-6.
– Prezadovoljan sam sezonom u Poznanju, gde sam proveo više od godinu dana, čak sam i po završetku sezone pomagao radu juniora. Za to vreme naučio sam mnogo toga, najviše zahvaljujući glavnom treneru Jaceku Valušu. Zahvalan sam klubu što mi je pomogao sa karijerom i želim im uspešnu sezonu – rekao je Pavlović.
Ivanove dobre partije nisu promakle trenerima i skautima evropskih timova, pa je imao i ponude iz Nemačke i Poljske.
– Odabrao Italiju, jer smatram da kao mlad igrač tamo mogu najviše da napredujem. Najzaslužniji za moj dolazak je glavni trener, Amerikanac Val Gan, koji je u prošloj sezoni vodio Wroclaw Devilse. On je dolazio da gleda par naših utakmica u prošloj sezoni i kontaktirao me je čim je stigao u Feraru – otkriva Ivan.
On se Orlovima iz Ferare pridružio početkom februara i do sada već nastupio na dve prijateljske utakmice. Za vikend će odigrati i treću, sa reprezentacijom Austrije do 19 godina.
– Dopada mi se atmosfera u ekipi. Svi igrači su posvećeni, što mi je najvažnije. Ambicije su nam visoke, kao i svakom klubu. Ako budemo vredno trenirali, ne vidim zašto ne bismo bili jedan od boljih timova u Italiji – zaključio je Pavlović.

Povezana vest:  Američki fudbal: Dva okršaja u Beogradu i derbi u Novom Sadu