2 Veprovi VukoviOtvaranje CEFL 29. marta, više prenosa na Sportklubu

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Lige Centralne Evrope, krajem meseca, tačnije 29. marta, počinje novo CEFL prvenstvo. Baš kao i prošle sezone, u CEFL će igrati četiri ekipe, od čega će dve biti iz Srbije, prošlogodišnji osvajači Vukovi iz Beograda i finalisti Kragujevac Wild Boarsi.
Pored njih, kao veterani ovog takmičenja, učestvovaće Ljubljana Silverhawksi, jedni od osnivača ovog takmičenja (što su i oba naša kluba učesnika), kao i Budimpešta Wolves, kojima će ovo biti osma sezona u regionalnom tamičenju.
Na otvaranju sezone, 29. marta, na terenu na Adi Ciganliji, šampioni Vukovi će dočekati svoje imenjake iz Budimpešte, dok će, prema rasporedu takmičenja CEFL, već u drugom kolu (12. aprila) na istom mestu biti odigran i večiti derbi, meč između čopora sa Ade i Divljih veprova iz Kragujevca. Taj meč će ujedno važiti i za Superligu Srbije, jer su kalendari takmičenja Superlige i CEFL upodobljena kako ova dva tima ne bih igrali previše međusobnih mečeva ove sezone.
U CEFL ističu da će i naredne godine nastaviti sa saradnjom sa Sportklubom, koji će prenositi više utakmica nego što je to bio slučaj prošle godine i da će prenosa biti iz sve tri države iz kojih dolaze učesnici. Takođe, istaknuto je da se sponzorski ugovor koji postoji sa Sportklubom već dokazao kao izuzetno značajan za ligu, jer joj donosi veliku televizijsku gledanost.

Povezana vest:  Super Boul obara sve rekorde