zolt der na postolju u MoskviŽolt Der šesti u poslednjoj etapi i deveti u generalnom plasmanu trke u Moskvi, „Partizan Srbija“ treća ekipa

 

Srpski profesionalac Žolt Der (profi tim „Partizan Srbija“) zauzeo je šesto mesto u sprintu velike grupe biciklista u  poslednjoj, četvrtoj, etapi trke „Pet krugova oko Moskve“ u kategoriji 2.2 za svetske bodove. Sedmo mesto osvojio je Ivan Stević  takođe u vremenu pobednika, ruskog bicikliste Borisa Špilevskog iz tima Kaćuša koji je stazu od 40 krugova (120 kilometra) oko Kremlja prešao za 3:00,42 časova (prosek 39,8 km na čas). U sprintu, drugo mesto pripalo je Evgeniju Kovalevu (Rusija, Moskva), a treće Aleksandru Porsevu (Rusija, Itera Kaćuša).

Povezana vest:  Bez dopingovanih na ovogodišnjem Tur de Fransu

U generalnom plasmanu, srpski profi tim Partizan Srbije osvojio je treće mesto, Der je na kraju deveti sa 3,08 minuta zaostatka, a belorusku internacionalac u ekipi „Partizan Srbija“ Jauhen Sobal deseti  3,12 minuta slabijim vremenom. Na 18. mestu trku je završio Ivan Stević sa  5,47 minuta slabijim vremenom, dok je Esad Hasanović na kraju 60. sa 45 minuta zaostaka.

Žutu majicu osvojio je Rus Sergej Firsanov iz danske ekipe „Dizajn Koken Blu Voter“ u vremenu12:49,05 časova. Sergej Rudaskov (Rusija, Itera Kaćuša) je drugi sa 1,58 minuta slabijim vremenom, dok je treće mesto pripalo Vitaliju Popkovu (Ukrajina, ISP) sa2,01 minut zaostatka.

Povezana vest:  Kasa 53. u spintu u sedmoj etapi trke „Oko Turske“

– Dolazak u Moskvu se višestruko isplatio – komentar je sportskog direktora „Partizan Srbije“ Dušana Banovića. – U tri jednodnevne trke kategorije 1.2, uvodne u etapnu trku „Pet krugova oko Moskve“ koja se tradicionalno vozi povodom Dana pobede, osvojili smo dva prva mesta – Žolt Der i Esad Hasanović a Ivan Stević je bio peti i sedmi i osvojili smo 96 svetskih bodova. U etapnoj trci, Žolt Der je bio šesti u prvoj i četvrtoj etapi i sedmi u trećoj, Stević je bio sedmi  u četvrtoj etapi i deveti u prvoj, a Sobal osmi u trećoj etapi. Treća smo ekipa na veoma jakoj trci što je izuzetan uspeha, a značajan  udeo u ovom plasmanu imaju i Esad Hasanović i Nikola Kozomara koji su bili u timu. Sada nas čakaju pripreme za trku „Kroz Srbiju“ u junu koja nam je i glavni cilj prvog dela sezone.

Povezana vest:  Đurđiću deset bodova za peto mesto u Rumuniji