giro-ditaliaTRKA OKO ITALIJE

Žerom Pino pobednik pete etape

 

Francuski biciklista Žerom Pino pobednik je peta etape Trke oko Italije, koja je danas u dužini od 162 kilometra vožena od Novare do Novi Ligure.

Stazu na kojoj nije bilo uspona vozač Kvikstepa prevezao je u vremenu tri sata, 45 minuta i 59 sekundi, a u sprintu je bio brži od sunarodnika Žilijana Fušara i Japanca Jukija Arašire.

Vođstvo u generalnom plasmanu zadržao je Italijan Vinćenco Nibali, koji je danas zauzeo 26. mesto. On ima 13 sekundi prednosti u odnosu na zemljaka Ivana Basa.

Povezana vest:  Marko Polumirac pobedio na trci „Ulicama Save Šimanovića“ u Šidu

-Do pre tri sedmice nisam verovao ni da ću učestvovati na Điru, ali je Kvikstep imao poverenja u mene i tako sam danas stigao do najvećeg useha u karijeri – rekao je Pino.

Vozači koji su se našli na podijumu izdvojili su se iz grupe par kilometara posle starta i uspeli su da izdrže solo vožnju do kraja. Glavna grupa je u tri navrata pokušavala da ih stigne, ali su oni odbili sve napade i na kraju zasluženo trijumfovali.

Povezana vest:  Kris Frum obezbedio trijumf na Tur de Fransu

Sutra je na programu peta etapa, koja će u dužini od 172 kilometra biti vožena od Fidence do Marine di Karara.

Rezultat pete etape

1. Žerom Pino (Francuska), 3:45,59 2. Žilijen Fušar (Francuska) isto vreme 3. Jukija Araširo (Japan) isto vreme 4. Tajler Farar (SAD) +4 sekunde 5. Greg Henderson (N. Zeland) isto vreme 6. Alesandro Petaki (Italija) isto vreme 7. Grejem Braun (Australija) isto vreme 8. Andre Grejpel (Nemačka) isto vreme 9. Sebastijan Aedo (Argentina) isto vreme 10. Vilijam Bon (Francuska) isto vreme

Povezana vest:  Kasa najbolji u eliti, Veličković prvi junior, Simonović najbrži kadet a Nimčević pobedio u trci mlađih kadeta u Čačku

Generalni plasman 1. Vinćenco Nibali (Italija) 14:30,03 2. Ivan Baso (Italija) + 0,13 3. Valerio Anjoli (Italija) + 0,20 4. Andre Grejpel (Nemačka) + 0,26 5 Metju Harli Gos (Australija) + 0,26 6. Alekandar Vinokurov (Kazahstan) + 0:33