Predsednica opstine Barajevo Branka Savic i Generalni sekretar BCU Marko ProcikevicDragan Dostanić i Petar Rokvić predvode delegaciju BSS na Konferenciji Balkanske biciklističke unije u Beogradu

 

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije (BSS) Dragan Dostanić i generalni sekretar BSS Petar Rokvić predvodiće delegaciju BSS na Konferenciji Balkanske biciklističke unije (BBU) koja će se 22. maja održati u hotelu „Kneževina“ u Vraniću kraj Beograda.

Domaćin čelnicima biciklističkih saveza Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Grčke, Kipra, Turske, Crne Gore i Srbije, kao i delegaciji BS Slovenije koja je najvila da želi da se priključi BBU, biće predsednik Opštine Barajevo Branka Savić. Konferenciju će svečano otvoriti predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda Nemanja Radović.

Povezana vest:  Martin pobednik 9. etape, Galopen preuzeo vođstvo na Turu

– Predsedavaće predsednik BBU Atanasios Cimas iz Grčke, a na dnevnom redu je, između ostalog, i izbor domaćina Balkanskog šampionata u drumskoj vožnji ove godine kao i nekolikoo veoma važnih tema vezanih za razvoj i unapređenje biciklizma u regionu – istakao je Marko Pročikević, generalni sekretar Balkanske biciklističke unije.- Drago nam je što su Srbija i Opština Barajevo, sa kojom imamo odličnu saradnju, domaćini ovako velikog i značajnog skupa u biciklističkom sportu.

Povezana vest:  TOUR DE FRANCE 2010, Trijumf Kanćelare

U delegaciji BS Srbije biće i članovi Upravnog odbora BSS Miroljub Krstić i Aleksandar Marić. Marić, koji je sportski direktor kragujevačkog Radničkog, podneće izveštaj o pripremama za organizaciju Balkanskog šampionata u planinskom biciklizmu čiji će domaćin 23. jula biti Kragujevac.