NEBOJSA POPOV PREDSEDNIK BSBNebojša Popov ponovo izabran za predsednika BS Beograda

 

Nebojša Popov, delegat Čukaričkog MTB izabran je jednoglasno ponovo za predsednika Biciklističkog saveza Beograda na skupštini održanoj u hotelu „Dom“ u Beogradu.

Popov je predložio, a delegati su jednoglasno prihvatili, da novi potpredsednik BSB u narednom mandatu bude Miroslav Bata Uskoković, delegat Partizana.

– Hvala na poverenju, trudiću se da i u ovoj godini, koja će po svemu biti možda i teža nego prošla, BS Beograda uspešno ispuni program a i organizuje trke koje imaju ogroman ugled i tradiciju – istakao je Popov, zahvalivši se na sardnji svim klubovima i saradnicima. – Želimo da što više mladih, posebno đaka, učestvuje u našim akcijama, da kroz rekreativne ture okupimo sve ljubitelje biciklizma ali i napravimo korak dalje da i Beograd stavimo na evropsku mapu ciklo turizma. U Sportskom savezu Beograda i Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda imamo mnogo razumevanja i veliku podršku, jer ih vode ljudi koji poznaju sport. Nadam se da će shvatiti naše poteškoće, kao i da ćemo zajednički rešavati i sve probleme koji su proistekli zbog manjeg gradskog budžeta.  U to me je uverio i razgovor sa zamenikom sekretara za sport i omladinu Beograda Nemanjom Radovićem.

Povezana vest:  Der 36. u drugoj etapi, pobeda Gazvode na trci „Oko jezera Ćinghui“ u Kini

Predstavnik Sportskog saveza Beograda Bogoljub Stojančev, obavestio je da je Grad Beograd preraspodelio sredstva u budžetu tako da će gradski savezi dobiti oko osam procenata manje novca za programe nego u 2010.

– Očekuje nas teška godina, deo sredstava usmeren je u organizaciju velih takimčenja u Beogradu, ali će se i Sportski savez Beograda i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda truditi da pomognu i manifestacije koje organizuju gradski savezi i koje imaju tradiciju često dužu i od pola veka – naglasio je Sojančev.

Povezana vest:  Krojciger: UCI je prekršila svoja anti-doping pravila

Generalni sekretar BSB Ranko Marić je istako da je najveći problem što su sredstva za neke manifestacije potpuno ukinuta, da je budžet ostao na nivou iz 2008. dok su pojedini troškovi porasli i za 60 procenata!

– Praktično, u organizaciji tih trka krećemo od nule, odnosno nemamo ni dinara i to nas stavlja u veoma nazavidnu poziciju – objasnio je Marić. – Teško je naći sponzore, jer mi radimo, u skladu sa programog, pre svega sa mladima i decom, a one koji daju novac interesuje, pre svega, vrhunski rezultat  da bi na taj način, makar kroz publicitet u medijima, vratili uloženo.

Povezana vest:  Šmelceroviću „Velika nagrada Niša“

Prihvaćen je plan i program za 2011. a delegat Crvene zvezde Petar Rokvić je predložio da se više pažnje posveti planinskom biciklizmu jer Beograd obiluje odličnim terenima za ovu olimpijsku disciplinu. BSB očekuje da i pored smanjenog budžeta uspešno organizuje i sarađuje u organizaciji trka „Banjaluka – Beograd“ (23.- 24. april), „Kadeti oko Beograda“ (29. april), „Dani Beograda – Trofej Čukarice“ (1. maj), „Trofej Beograda“ (Balkansko prvenstvo za kadete i juniore, 9. i 10. jul) i „Beograd – Novi Sad“ (21. avgust) koja će se voziti i za „Nagradu veterana – trka prijatenja Zemuna i Novog Sada“.

BS Beograda će, u saradnji sa Savezom pedagoga fizičkog vaspitanja Beograda, u ovoj sezoni nastojati da biciklizam vrati u program školskog sporta i na gradskom, a potom i na republičkom nivou.