der desno u pozadini na ceremoniji pre etape u cileu

Der ponovo 13. ovog puta u osmoj etapi trke u Čileu

U dve etape 30. trke „Oko Čilea“, drugom delu sedme i osmoj etapi, srpski reprezentativac iz kragujevačkog Radničkog Žolt Der osvojio je 13. mesto!

U osmoj etapi od Talke do Kurika (117 km) Der je stigao  u velikoj gupi od 83 vozača sa 26 sekundi slabijim vremenom u odnosnu na pobednika Antonia Kabrera (Čile, Providensia) koji je stazu prešao za 2:39,17 časova (prosek 44,1 km na čas).

Povezana vest:  Snima se film o Lensu Armstrongu

Pobednika je odlučio sprint grupe od šestorice biciklista. Drugo mesto pripalo je Žilu Belžiju iz Francuske (tim Vende U) dok je treći bio Ruben Kampioni (nacionalni tim Kube).

U generalnom plasmanu dve etape pre kraja majicu vodećeg čuva Čileanac Marko Ariagada (T benk Skečers) sa vremenom 20:06,58 časova. Drugi je njegov zemljak i suvozač u ekipi Luis Mansila sa pet sekundi zaostatka, dok je treći Enco Sesario (Čile, Super Majorista) sa 1,19 minuta slabijim vremenom. Der se popravio za dva mesta u generalnom plamsanu, sada je 64. sa 17,03 minuta slabijim vremenom.

Povezana vest:  Dimitrije Žarković Đolai drugi u Konji

Deveta etapa je veoma interesantna. Startuje se u Ranaguai na 100 metara nadmorske visine a cilj je u Farelonesu gradu od oko 140.000 stanovnika blizu Santijaga, na 2.500 metara na nadmorske visine. Dugačka je 143,1 km. Poslednja deseta etapa je kružna od 51 km u centru Santijaga.