alberto-contador

Kontador: Vodim bitku i za one koji nemaju sredstva poput mene

Pobednik Tour de Francea, španski biciklist Alberto Kontador, poslao je poruku telima koja se mogu žaliti na njegovo oslobađanje, da pre bilo kakve odluke pročitaju celokupnu dokumentaciju vezanu za njegov slučaj.

Španski biciklistički savez je, podsetimo, poništio Kontadoru jednogodišnju suspenziju koju je dobio zbog pronalaska zabranjenog klenbuterola u njegovom telu na lanjskom Touru. Kontador se žalio uz obrazloženje da je nedopušteno sredstvo uneo u telo hranom, a takvo je objašnjenje prihvaćeno i kazna mu je ukinuta.

Povezana vest:  Stanković i Stević blistali na prolaznim ciljevima

Ali, na takvu se odluku Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lozani još uvek mogu žaliti Međunarodna biciklistička federacija (UCI) i Svetska antidoping agencija (WADA).

-Samo želim da najpre pročitaju sve dokumente, bez predrasuda i bez vanjskih pritisaka. Verujem u sistem, ali i oni moraju da pokažu da veruju u nas – rekao je Kontador za Gazzettu dello Sport.

Povezana vest:  TOUR DE FRANCE 2010, Hushovd pobednik treće etape

Potvrdio je da je razmišljao o upovlačnju, ali da sada planira nastupe na Giro d’Italiji i Tour de Franceu na kojem bi trebaoda juri svoj četvrti naslov. Dodao je i kako je srećan što je imao sredstva za angažovanje advokata i ekipe stručnjaka koji su mu pomogli da sruši prvu presudu.

-Unatoč tome, moja je bitka i za sve one koji nemaju mogućnosti poput mojih. Nepravedna pravila se moraju menjati.

Povezana vest:  Der peti u Dobriču u petoj etapi na trci „Oko Bugarske“