SPASIC_I_JOVANOVIC

U nedelju kod Mošine kuće prve titule u Biciklističkoj ligi Srbije

Biciklistički klub Vojvodina i vredni biciklistički radnici koje predvodi Borislav Subašić, pod pokroviteljstom Skupštine grada Novog Sada, organizovaće u nedelju 3. aprila prvu trku Biciklističke lige Srbije „Veliku nagradu Novog Sada 2011“.

Start trke za elitu i juniore, na stazi od 90 kilometra, je u 11 časova i voziće od Sremske Kamenice preko Beočina, Banoštora, Neština, Novog Sada i nazad. Cilj je na putu za Popovicu kod kod Mošine kuće.

Povezana vest:  Borisavljević 22. u Kranju

– Staza je primerena ovom delu sezone, ima dosta kupsera ali i lakih uspona a najveći izazov biće uspon na Popovicu u završnici trke – kaže Bora Subašić.- Očekujemo da  se na staru pojavi i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, kao što je obećao, i da zajedno ispratimo učesnike u prvoj trci za domaće bodove. Imamo najavu da će doći i biciklisti iz BiH, Makedonije, Mađarske i Republike Srpske.

Povezana vest:  Lens Armstrong ponovo okončao karijeru

Kadeti i dame voziće 50 kilometra. Start je u 11,05  a staza je Sremski Karlovci – Beočin – Banoštor i nazad. U 11,10 časova stratovaće mlađi kadeti na stazi od 30 km Sremski Karlovci – Beočin i nazad.

Prošle godine prvu trku u sezoni osvojio je Ivan Stević iz Partizana ispred dva vozača niškog Železničara MBN Aleksandra Dukića i Dejan Marića. Kasnije mu je pobeda, odlukom Disciplinske komisije BSS a po zahtevu UCI i ADAS, izbrisana. Najbolja dama bila je Jovana Krtinić iz apatinskog Asa. Juniorsku titulu braniće Marko Danilović iz Borca.

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Sagan pobedio u drugoj etapi na Tur d'Fransu