TURA TKS 1

Uspela promotivna biciklistčka tura Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, trke “Kroz Srbiju” i Opština Golubac i Veliko Gradište

Promotivna biciklistička  tura Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, trke „Kroz Srbiju“ i Opština Golubac i Veliko Gradište okupila je preko 100 učesnika  i bila je veoma uspešna,  saopštili su organizatori.

– Okupili su se svi koji vole vožnju biciklom i po divnom danu uživali su u prekrasnim krajolicima, jer je trasa vodila i pored Dunava – istakao je predsednik ogranizacije trke „Kroz Srbiju“ Ljubomir  Živanović.- Ovo je ujedno bila i lepa uvertira pred trku „Kroz Srbiju“ od 13. do 19. juna, koju osmu godinu  održavamo pod sloganom „Turizam i biciklizam zajedno“.Srbija ima šta da ponudi i  cikloturistima,  kojih je sve više u svetu. Jedan od evropskih ciklo koridora koji ide uz Dunav, najveću evropsku reku, je upravo na trasi naše ture.

Povezana vest:  Radiša Čubrić: Godina uspeha i propuštenih šansi

Organizatori su iskoristili priliku da promovišu i „Dunavsku strategiju“, ali su pokazali učesnicima i kulturno istrijski centar Golubački grad i turistički kompleks Srebrno jezero, dva izuzetna bisera u turističkoj ponudi Srbije.  U organizaciju su bili uključeni i Turistička organizacija Srbije, čija je direktorka Gordana Plamenacje prisustvovala prezentaciji na Srebrnom jezeru,  kao i predstavnici lokalne samouprave.

Učesnici iz Beograda prevezli su se autobusom “Laste” u Golubac gde su ih sačekali biciklisti iz Golupca i Velikog Gradišta, a u pratnji je bio i kamion na koji su utovareni bicikli. Tura je bila dugačka 27,3 km po pretežno ravnom terenu od Golupca do Srebrnog jezera. Karavan su obezbeđivali veliki prijatelji biciklista, pripadnici  saobraćajne policije MUP Srbije.

Povezana vest:  Motociklista uleteo u bicikliste na trci „Košice - Miškolc", nema teže povređenih

Domaćini su za učesnike  pripremili  prigodan program, kao i mali sajam meda, rakije i vina na Srebrnom jezeru. Govorili su Goran Petković državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Zoran Pajkić predsednik Opštine Golubac i Dragan Milić predsednik Opštine Veliko Gradište.