aleksa maric cz

Planinci voze za titule u nedelju 17. jula na Vlasini

 

Prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu održaće se 17. jula na na Vlasinskom jezeru u organizaciji BSS, kluba Orlovac Sistem FTO iz Crne Trave i Turističke organizacije Surdulice.

– Sezona je u punom jeku i očekujemo dobro pripreljene takmičare i uzbudljive borbe na veoma atraktivnoj stazi – kaže selektor za planinski biciklizam Ivan Davosir.-  Ujedno, ovo će biti i dobra provera kandidata za reprezentaciju jer nas u naredna dva meseca očekuje Šampionat Evrope u Slovačkoj i potom i Prvenstvo sveta u Švajcarskoj.

Povezana vest:  Žolt Der deseti u drugoj etapi trke „VN Sočija“ u Rusiji

Prve trke startuju na kružnoj stazi od 4 km kod fudbalksog trena pored jezera u 11 časova za kadete (četiri kruga) i mlađe kadete (dva kruga). Od 13 časova voziće muškarci – elita i do 23 godine (osam krugova), žene – elita (pet), juniori (šest), juniorke (četiri) i mastersi (dva kruga).

Prošle godine na Šampionatu Srbije na  Stražilovu, najbolji u eliti bio je Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog, do 23 gdine Aleksa Marić iz Crvene zvezde, dok je najbolja dama bila Nikoleta Mitrović iz Orlovca Sistem FTO. U juniorskoj trci slavio je Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog, dok je kod juniorki pobedila Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad koja je bila i vicešampioka u  eliti.

Povezana vest:  U ponedeljak 13. juna startuje 51. trka “Kroz Srbiju”, Čubrić ima nekoliko aduta

Najbolji u trci mastersa bio je Aleksandar Mirković iz Fanatika, dok je kadetsku titulu osvojio Marko Simijonović iz Orlovca Sistem FTO. Najbolji u trci mlađih kadeta bio je Momčilo  Gajić iz Fanatika.

U trkama za amatere najbrži u sport klasi bio je Endre Kalmar iz Kapriola, u fan klasi Jovan Babić (BK Novi Sad) a kod dama Marijana Lauš iz Novog Sada.

Povezana vest:  Zvezda odvela na Avalu preko 70 rekreativaca