SADA JE PRAZNIH RUKU ESAD HASANOVIC

Lopovi obili kombi srpske reprezentccije u Budimpešti i odneli sve bicikle i točkove!

Kombi reprezentacije Srbije (za ovu akciju vozilo je pozajmio Partizan „Puer muv“) obijen je na parkingu hotela u Budimpešti u noći između subote i nedelje i iz njega su odneti svi bicikli, svi karbonski točkovi i rezervni aluminijski točkovi!

Srpski biciklisti nisu startovati u drugom delu „Srednje evropske trke“ u kategoriji 1.2 u glavnom gradu Mađarske plannirane u nedelju i vratili su se u Srbiju.

– Došao sam u hotel u subotu uveče oko 21,30 i parkirao vozilo odmah na ulazu parkinga, koji je, navodno, bio obezbeđen. Proverio sam i sve brave da li je sve zaključano, to mi je navika. Međutim, recepcioner je prilikom mog dolaska gledao TV, a jutros oko 6,30 kada sam ustao i krenuo da pripremim bicikle za start, ponovo je bio prilepljen za ekran. Toliko o „čuvanom parkingu“. U jednom trenutku, kada sam video prazan kombi,  pomislio sam da je u pitanju „skrivena kamera“ i da se  neko sa nama šali, jer nisam mogao da poverujem da niko nije opazio lopove koji su morali da iznesu osam bicikla i 12 rezervnih točkova – kaže vođa reprezentacije Srbije, šef struke u niškom Železničaru MBN Miroljub Krstić.- Ovo je veliki udarac ne samo u materijalnom pogledu, već i u takmičarskom, jer je sezona u punom jeku, svaki dan izgubljenog treninga je nenadoknadiv, a teško je voziti na novom biciklu koji ti potpuno ne odgovara.

Povezana vest:  Stević: Lakša staza a jača konkurencija na trci „Kroz Srbiju“ nego lane!

Policija je izvršila uviđaj, prvo žandramerija, pa i policajci u civilu, uzeti su otisci prstiju iz kombija i pokrenuta je istraga. Dobri poznavaoci prilika smatraju da je kombi „tipovan“.Ovakvi bicikli, specijalno pravljeni za vozača (na ramu je ispisano ime bicikliste), teško se prodaju jer su isuviše upadljivi i ako polcija brzo ne pohvata lopove, verovatno će završiti u delovima a ramovi će biti prefarbani.

Povezana vest:  Potvrđeno je da Srbija ima dvojcu kvalfikovanih vozača za OI u Londonu 2012.

– Ne kaže uzalud narod da lopovi udaraju prvo na sirotinju. Jedva smo sakupili novac da nabavimo dobre bicikle a sada su naši reprezentativci Esad Hasanović, Dragan Spasić i Filip Pavlović ostali bez njih – kaže mladi menadžer Partizan „Pauer muva“ Dušan Banović. –Ukradili su i odlične bicikle Žoltu Deru i Goranu Šmelceroviću iz kragujevačkog Radničkog i nešto slabiji model Marku Stankoviću iz kraljevačkog Metalca. Ovo nam je za nauk, da ne idemo tamo gde nismo dobrodošli. Jedva smo dobili pozive za trke u Miškolcu i Budimpešti, Mađari nisu hteli da nas prime jer smo im konkurencija za olimpijske bodove i tek posle dugačkih pregovora su nam dozvolili start. Završilo se katastrofom…

Selektor Radiša Čubrić je očajan:

– Ne mogu da verujem, kako nas je ove sezone poterao maler! Prvo se povredio Der na trci u Grčkoj i pauzirao je skoro dva meseca. Potom su se na trci „Kroz Srbiju“ povredili Spasić, Stević i Jovanović i reprezentacija je bila desetkovana skoro mesec i po dana. Ova krađa može da nas dotuče!  Planirali smo bodove na ove dve trke, jer se Der vratio u formu, Spasić na drum, a završili smo sa tri boda Dera u Miškolcu i štetom od nekoliko desetina hiljada evra!

Povezana vest:  Kontador će se žaliti na suspenziju

Na trci u Miškolcu pobedio je Hrvat Kvasina iz Loborike solo sa tri sekunde ispred Rusa Antonova i Mađara Nađa. U grupi od sedmorice biciklista sa zaostatkom od tri sekunde bio je Der na osmom mestu i osvojio je tri olimpijska boda. Plasman ostalih srpskih biciklista: 19. Marko Stanković + 44, 22. Šmelcerović – isto vreme, 80. Hasanović +1,04 minuta, 82. Filip Pavlović + 1,14 minuta zaostatka itd.