kasa_2011Kasa najbolji u eliti, Veličković prvi junior, Simonović najbrži kadet a Nimčević pobedio u trci mlađih kadeta u Čačku

Gabor Kasa, reprezentativac subotičkog Spartaka, pobedio je u trci u konkurenciji elita u Čačku, koju je uspešno organizovao klub Borac uz podršku društveno sportskih organzacija Čačka!

Kasa je stazu od 88 kilometra prešao za 2:25,00 časova i za tri sekundi pretekao na cilju u Trbušanima Esada Hasanovića iz Partizan „Paure muva“ dok je, na trećem mestui,  Nebojša Jovanović, takođe član crno belih imao 2,41 minut zaostatka. Ova trka, u kojoj su startovali svi reprezentativci koji su na pripremama u Mataruškoj banji, nije bodovana za Ligu Srbije.

Povezana vest:  Der sedmi, Sobal osmi, Stević 17, „Partizan Srbija“ drugi tim u četvrtoj etapi trke u Moskvi

Najbolji u juniorskoj trci za ligu, bio je Aleksa Veličković koji je 88 kilometra prevezao za 2:37,09 časova. Drugo mesto u sprintu pripalo je Urošu Jovanoviću (obojica Šumadija Biro plan, Aranđelovac), dok je treći stigao Miloš Borisavljević iz kraljevačkog Metalca sa 20 sekundi zaostatka.

Dvojica reprezentativaca koji su vozili na trci ASVO jugentur u Austriji, Borislav Simonović iz Borca i Aleksandar Mitić iz Partizana osvojili  su prva dva mesta u Čačku. Borisavljević je stazu od 56 km prešao za 1:42,30 časova i stigao je solo na cilj sa 2,47  minuta prednosti u odnosu na Mitića. Treći je Milan Bogdanović iz Željezničara MBN  u vremenu Mitića.

Povezana vest:  Stević peti u Rumuniji

Mlađi kadet Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka trijufmovao je na stazi od 32 km u vremenu 1:01,14 časova. Milan Rulić na drugoj poziciji iz valjevskog Bobe imao je šest sekundi slabije vreme dok je učesnik EŠ u planinskom biciklizmu Igor Čipkar iz Šida stigao treći sa 1,51 minut slabijim vremenom.