padobranstvo

PADOBRANSTVO

U Kikindi otvoreno EP u padobranstvu

 

Na sportskom aerodromu u Kikindi danas je sveccano otvoreno Evropsko prvenstvo u padobranstvu, koje che trajati do 27. avgusta, a okupiche 17 reprezentacija i oko 110 padobranaca. Odlukom Medjunarodne vazduhoplovna federacije (FAI), organizacija takmiccenja poverena je Aeroklubu Kikinda, i to u konkurenciji 45 gradova iz Evrope.

Sveccanom otvaranju prisustvovao je i zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrassnjih poslova Ivica Daccich, koji je istakao da je organizacija ovakvog takmiccenja veliko priznanje, ali i dogadjaj za predstavljanje Srbije u Evropi i svetu.

Povezana vest:  RED BULL AIR RACE 2015, Fantastična pobeda Pola Bonoma u Abu Dabiju

-Organizatore sam zamolio da zvaniccno prvenstvo ne otvorim ja, vech pripadnik protivteroristiccke jedinice Goran Panovich koji drzzi jedan od evriopskih rekorda u padobranstvu, u slobodnom padu sa visine od skoro 9.000 metara – rekao je Daccich.

On je istakao da MUP na ccijem je ccelu ima mogo dodirnih taccaka sa padobranstvom i da che i ministarstvo odbrane podrzzavati padobranstvo, padobrance i sve ssto se ticce tog sporta, kao ssto su to ccinili i ranije.

Povezana vest:  Učesnici “Smoki Winner of Belgrade” takmičenja u ekstremnim sportovima u Delta Cityju

Kako je najavljeno, padobranci che se nadmetati u preciznom skoku na cilj sa visine od 1.000 metara, a takmicciche se i u figurativnim skokovima sa 2.200 metara. Pored MUP-a Srbije, Evropsko prvenstvo podrzzali su i ministarstvo omladine i sporta, pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu, Srbijagas, Agencija za kontrolu letenja Srbije, opsstina Kikinda i drugi.