Svetski prvak Michele Pittacolo u cilju

Biciklizam osoba sa posebnim potrebama

Srbiji tri zlatne i jedna bronzana medalja na EP kupu u Beogradu

 

Biciklisti sa posebenim potrebama iz Srbije osvojili su  tri zlatne i jednu bronzanu medalju na Parasajkling kupu Evrope održanom u Beogradu na Ušću u organizaciji Biciklističkog saveza za sobe sa invaliditetom Srbije, Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog saveza Beograda. Učestvtovalo je 80 takmičara iz 13 zemalja.

Povezana vest:  Zekavica 73. u prolgu "Karpatia tura"

Zlatim medaljama u drumskoj trci i u vožnji na hronometar okitio se srpski parabiciklista Dušan Veršić. Zlatnu medalju u drumskoj trci osvojio je Miloš Glavonjić.

Lepe palsmane zabeležili su i naši takmičari na tandemima (slepi i slabovidi). Lazar Filipović sa pilotom Vladimirom Potrićem osvojio je bronzani trofej u drumskoj trci iza dva beloruska tandema, dok su Milan Petrović i srpski reprezentativac u drumskom biciklizmu Goran Šmelcerović bili peti.

Povezana vest:  Stević u žutoj majici na trci „VN Sočija“

U vožnji na hronometar Milan Petrović i Goran Šmelecerović su bili četvrti i za osam sekundi im je izmakla medalja, dok su Lazar Filipović i Vladimir Potrić osvojili peto mesto.

Četvrto mesto u svojoj kategoriji u drumkoj trci pripalo je Stefanu Đukeliću. U vožnji na hronometar Đukelić je bio peti.

– Veliko ime svetskog parabiciklizma, svetski šampion  Italijan Mikele Pitakolo, koji je vozio svojevremeno i Điro, osvojio je obe zlatne medalje – drum i hronometar – kaže Ranko Marić generalni sekretar BS Beograda.- Naši takmičari, koji već imaju dve olimpijske vize za London 2012. propustili su šansu da osvoje još neku, ali i tri zlata i jedna bronza su lep uspeh u veoma jakoj konkurenciji.

Povezana vest:  Izabrani selektori za planinski biciklizam