Nikola Kozomara

Kozomara osvojio drugo mesto u Burgasu
 
Srpski reprezentativac Nikola Kozomara osvojio je drugo mesto u šestoj etapi 62. međunarodne biciklističke trke ,,Oko Bugarske“.
Kozomara je danas na cilj etape duge 170 km, od Stare Zagore do Burgasa, zaostao pet sekudni iza pobednika Dominika Dželsa iz Irske, koji je stazu prešao za 3:54,16. Treće mesto pripalo je Eriku Mohlu iz Nemačke u istom vremenu kao i Kozomara.
To je najbolji plasman jednog srpskog vozača na ovogodišnjoj trci u Bugarskoj. Pre njega Žolt Der je bio osvajač desetog mesta.
U generalnom plasmanu u vođstvu je Sergej Pomošnikov iz Rusije, koji ima pet sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Nikite Umerbekova iz Kazahstana.
Najbolje plasirani vozač Srbije na trci u generalnom plasmanu je Žolt Der, koji iza vodećeg Pomošnikova zaostaje 13 minuta i 23 sekunde.
U ekipnoj konkurenciji Srbija trenutno zauzima 9. mesto u konkurenciji 16 ekipa.
Sutra se vozi sedma etapa od Burgasa do Šumena u dužini od 217 km.
Plasmani srpskih vozača u 6. etapi su sledeći: 2. Nikola Kozomara 3:54,16, 23. Der Žolt 3:57,45, 50. Marko Stanković 4:13,14, 54. Jovan Zekavica isto vreme, 7. Marko Danilović isto vreme, 73. Nebojša Jovanović isto vreme, 77. Dejan Marić isto vreme
U trci je ostalo još 88 vozača.

 

Povezana vest:  Gabor Kasa šesti na kraju trke „Tur de Franse Komte“