red-bull-cliff-diving-la-roselRed Bull Cliff Diving u Đavoljoj kapiji

Nakon dva takmičenja ovogodišnje Red Bull Cliff Diving serije, izgleda da je sve u rukama Engleza – dve pobede je osvojio Geri Hant, a četvrto i drugo mesto Blejk Aldridž, što znači da duo iz UK za sada ima ukupno 670 poena.

29. i 30. maja cliff diving elita se vraća na 27 metara visoku platformu na Posum Kingdom jezeru u Teksasu gde su 2014. godine osvojeni jako visoki poeni od strane takmičara. Ovde je prošle godine ‘briljantni Britanac’ zabeležio najviši osvojeni rezultat u jednom takmičenju, pa željno očekujemo da vidimo da li će se njegov pobednički niz nastaviti i u Teksasu. ‘Država usamljene zvezde’ će ugostiti i prvu od tri platforme za Žensku svetsku seriju u 2015.

Povezana vest:  Takmičenje najjačih u nošenju "fiće" i dva frižidera

Duboko u dolini Palo Pinto planine leži Posum Kingdom jezero. Ovaj masivni rezervoar, koji je napravljen nakon što je postavljena brana na reci Brazos, predstavlja jedinstveno jezero u Teksasu. Zahvaljujući kristalno čistoj i dubokoj vodi, ovo je pravi raj za odmor. U samom središtu leži ozloglašena Đavolja kapija, kamena formacija koja povezuje Đavolje ostrvo, koje krasi kako lepota, tako i mnoge folklorne priče. Ovog maja, ovaj neverovatni pejzaž će još jednom postati lokacija internacionalnog sporta na kojem će se 23 najbolja svetska skakača u vodu pokazati sva svoja umeća i veštine. 13 muškaraca i 10 žena će skakati u vodu za pobedu i mogućnost da budu krunisani titulom Red Bull Cliff Diving svetskog šampiona.

Povezana vest:  Od danas prijava za Red Bull Trku Trokolica – ekstremnu zabavu na tri točka

Za sve detalje posetite www.redbullcliffdiving.com

PHOTO: Vincent Curutchet / Red Bull Content Pool