redBul_trka_triciklRed Bull Trka Trokolica – ekstremna zabava na tri točka u septembru u Beogradu


Red Bull Trka Trokolica vraća se na beogradske ulice. U Dobračinoj ulici, 18.09.2010. najhrabriji će imati priliku da u 4 kros trci pokušaju da preuzmu tiltulu od Miroslava Vučkovića (29) prvaka Trke Trokolica iz 2008 godine.

Trokolica = par dasaka, tri lagera i daska za upravljanje, tokom šezdesetih godina prošlog veka bio je recept za najbolju zabavu klinaca!

Povezana vest:  Neka živi Red Bull X-Fighters!

Od danas kreće prijavljivanje i pripremanje za drugo po redu takmičenje pod nazivom Red Bull Trka Trokolica koje će se održati u subotu 18. septembra u Dobračinoj ulici u Beogradu.

Princip pravljenja trokolice ostaje isti, samo što će se umesto lagera koristiti točkići od rolera, skejta ili bilo koji drugi točkići čiji prečnik ne prelazi 10cm.

RedBull trka so tricikli 8vtTrokolica više nije samo dečija igračka. Za Red Bull Trku Trokolica potrebno je napraviti čvrstu, ali i podjednako bitno brzu trokolicu, koja će trpeti guranje takmičara na stazi, veliku brzinu, skokove i padove. Kočenja nema sve do prolaska kroz ciljnu ravninu, a za to će takmičari koristiti obuću koju imaju na nogama.

Povezana vest:  Učesnici “Smoki Winner of Belgrade” takmičenja u ekstremnim sportovima u Delta Cityju

Takmičare u septembru očekuje zahtevna ali i zabavna staza dužine 300 metara, sa startnom rampom, krivinama i skakaonicama kao preprekama. Očekuje se kao i u 2008. godini učešće 64 takmičara koji će se takmičiti u 16 grupa od po četiri vozača. Put u sledeću rundu takmičenja obezbediće dvojica prvoplasiranih takmičara iz svake grupe i tako do finala.

Prijavljivanje za Red Bull Trku Trokolica se vrši putem e-mail adrese [email protected], a sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 060 60 60 913.

Povezana vest:  Red Bull X-Fighters se vraća u Osaku