redBul_trka_triciklOd danas prijava za Red Bull Trku Trokolica – ekstremnu zabavu na tri točka

 

Red Bull Trka Trokolica vraća se na beogradske ulice. U Dobračinoj ulici, 18.09.2010. najhrabriji će imati priliku da u 4 kros trci pokušaju da preuzmu tiltulu od Miroslava Vučkovića (29) prvaka Trke Trokolica iz 2008 godine.

Trokolica = par dasaka, tri lagera i daska za upravljanje, tokom šezdesetih godina prošlog veka bio je recept za najbolju zabavu klinaca!

Povezana vest:  Treći festival ekstremnih sportova u Trsteniku

Od danas kreće prijavljivanje i pripremanje za drugo po redu takmičenje pod nazivom Red Bull Trka Trokolica koje će se održati u subotu 18. septembra u Dobračinoj ulici u Beogradu.

Princip pravljenja trokolice ostaje isti, samo što će se umesto lagera koristiti točkići od rolera, skejta ili bilo koji drugi točkići čiji prečnik ne prelazi 10cm.

Povezana vest:  RED BULL CRASHED ICE, Dalago obezbedio pobedu

Trokolica više nije samo dečija igračka. Za Red Bull Trku Trokolica potrebno je napraviti čvrstu, ali i podjednako bitno brzu trokolicu, koja će trpeti guranje takmičara na stazi, veliku brzinu, skokove i padove. Kočenja nema sve do prolaska kroz ciljnu ravninu, a za to će takmičari koristiti obuću koju imaju na nogama.

Takmičare u septembru očekuje zahtevna ali i zabavna staza dužine 300 metara, sa startnom rampom, krivinama i skakaonicama kao preprekama. Očekuje se kao i u 2008. godini učešće 64 takmičara koji će se takmičiti u 16 grupa od po četiri vozača. Put u sledeću rundu takmičenja obezbediće dvojica prvoplasiranih takmičara iz svake grupe i tako do finala.

Povezana vest:  »4 ELEMENTS« TRKA PO DRUGI PUT NA PLANINI RTANJ I BOVANSKOM JEZERU

Prijavljivanje za Red Bull Trku Trokolica, kao i kompletne informacije o samom takmičenju i pravilima možete pronaći na sajtu www.redbull.rs.