Senad Grosic_1„Nebeski pas“ Senad Grošić u Beogradu
Jedan od najboljih svetskih BMX vozača, naturalizovani Australijanac Senad Grošić dolazi u Beograd na „Winner of Belgrade“, takmičenje koje će se održati 13-14. avgusta 2010. godine. Nakon takmičenja, u nedelju 15. avgusta, Senad će u skejt parku na Novom Beogradu organizovati radionicu za mlade BMX vozače iz Srbije na kojima će im objašnjavati tehniku izvođenja trikova na BMX-u i preneti svoje dugogodišnje iskustvo.
Već više od 14 godina, od toga 8 profesionalno, Senad izvodi razne vratolomije na biciklu. Kreator je trikova pod nazivom „bike flip“ i „double tailwhip“. Pored ovih Senad još izvodi trikove kao što su Supermen i razne vrste salta, a prvi je BMX vozač koji je u avgustu 2006 uspeo da uradi “540 tailwhip” na evropskom tlu. Poznat pod nadimcima „Senator“ ili „Legolas Božiji“ definitivno je trendseter na evropskom terenu, ali takođe ima veliki uticaj u svetskom vrhu BMX-a. Kako Senad kaže: „Od vožnje BMX-a, jedino je letenje lepše!“
90 sekundi vremena imaju Senad i kompanija da u praksi ubede sudije na nekom takmičenju zašto su najbolji „ogromnu ulogu igra kreativnost.“ Zbog toga on ponekad leži u svojoj dnevnoj sobi, podvrgava se muzičkoj struji „ACDC nije samo muzika, to je religija“ i diže svoj BMX u vis. „Ja duhovno prolazim kroz figure i skokove, radim na kombinaciji. Trikove koje zamislim u glavi, momentalno vozim nogama.“
Zvuči jednostavno, ali iz ničega doalzi tačno toliko, zbog toga Senad ide šest puta nedeljno na rampe i u svoju sopstvenu halu da bi trenirao: ukoliko čovek nema dobre uslove, može ih jednostavno stvoriti. Čovek malih reči, pušta dela da govore i pruža ne samo sebi već i istomišljenicima mogućnost da poboljšaju svoja dostignuća. Čistom bajk treningu dodaje i obične vežbe i vežbe izdržljivosti u pomoć. Najnovije trikove „Senator“ vežba na sunđeru, ali bez kacige i zaštite za laktove „Svestan sam rizika i odgovoran sam za samog sebe. Premor retko kad čini dobro.”
Senad Grosic_2Neverovatno ali istinito, kidanje ligamenata na levom kolenu desilo se izvan rampe i tada je freestyler ležao tri meseca u krevetu. Senad se oporavljen vratio 2004, izgleda bolji nego ranije, 5 takmičenja 5 pobeda. Godinu dana kasnije osvojio je drugo mesto na „X Games“-u u Kini i završio sezonu 2006 kao treći.  „Zadovoljan sam, ali nisam sit!“, kaže on i dodaje da je za uspeh u životu bitno ono što čovek od života očekuje.
Senad Grošić poznat je po učešću na velikom broju takmičenja širom sveta. Za 2010. definisao je tri cilja: Učešće na FISE – Internacionalni Festival Ekstremnog Sporta – najvecem Pro Freestyle takmičenju u evropi, na kome se očekuje više od 1500 profesionalaca i amatera iz celog sveta. „Revolucija“ u Meksiku, gde je u prošloj godini osvojio treće mesto za najbolje trikove, i konacno svetsko prvenstvo u Pragu. „Kvazi  takmičenje na domaćem terenu. Za tuširanje otrčaću do kuće.“ Do sada u 2010. godini od osam takmičenja Senad je ostvario 5 pobeda.
Pored sportskih ciljeva, Senad ima već uveliko radi na svojoj liniju bicikala koji će se u prodavnicama pojaviti u oktobru mesecu.
Povezana vest:  EKSTREMNI SPORTOVI, U Novom Sadu sutra po prvi put u Srbiji Stant šou