new_jork_red_bull (1)Red Bull BC One stiže u Tokijo!

 

Red Bull BC One finale u Japanu će biti veće nego ikada! 3000 fanova će napuniti arenu za najznačajnije jedan na jedan B-Boy takmičenje godine.

 

Za svoju sedmu godinu održavanja, najprestižnija svetska jedan na jedan borba će sleteti u Japan. 16 najboljih svetskih B-Boysa će doleteti u Tokijo kako bi krunisali sledećeg Red Bull BC One šampiona.

 

16 B-Boysa koji će učestvovati na Red Bull BC One se biraju svake godine od strane međunarodnog stručnog žirija koji odlučuju koji igrači su najvredniji da učestvuju u ovom legendarnom takmičenju. B-Boysi se biraju na osnovu njihovih neverovatnih veština i jedinstvenog stila, ali i na osnovu njihovog karaktera. Jedan od onih koji je dokazao da ispunjava sve ove kriterijume je japanski B-Boy Taisuke, koji je bio drugi 2008. u borbi u Parizu. On je definitivno jedan od igrača koji ima veliku šansu da bude nominovan ponovo i ove godine.

Povezana vest:  PADOBRANSTVO, U Kikindi otvoreno EP u padobranstvu

 

new_jork_red_bull (2)Red Bull BC One arena će biti konstruisana na čuvenom Yoyogi stadionu, koji je prvobitno bio sagrađen za Olimpijske igre 1964. Stadion se nalazi u delu Tokija koji se smatra kulturnim centrom mladih, između dve gradske oblasti, Šibuja i Harajuku. Šibuja je pravi centar muzike, mode, ali i važan deo noćnog života i zabave. Glavna raskrsnica ispred stanice, smatra se jednom od najprometnijih na svetu. Harakuja deo grada je poznat kao centar japanske „ulične mode“. Vikendom, ovu oblast preplave mladi ljudi obučeni u raznorazne stilove.

Povezana vest:  RED-BULL X-FIGHTERS, Nate Adams pobedio u Braziliji!

 

27. novembar će biti veliki dan za japansku hip hop scenu. Nakon što je nastao na ulicama Njujorka kasnih 70-ih, hip hop je uspeo da pronađe svoj put do Japana ranih 80-ih. Kada su breakdance zvezde kultnog filma Wild Style posetile Japan, hip hop kultura je preplavila zemlju. Danas, japanski hip hop igrači se uspešno bore na takmičenjima širom sveta i okupiće se da gledaju najbolje kako se takmiče na Red Bull BC One u Tokiju ovog novembra.

Povezana vest:  RED BULL STRATOS, Feliks Baumgartner - od heroja ekstremnih sportova do svemirskog pionira

 

Prenos takmičenja u Tokiju možete pratiti uživo na www.redbullbcone.com