penjanje_granit

SPORTSKO PENJANJE

Granit otvorio veštačku stenu u Beogradu (FOTO)

 

 

U srpskoj prestonici, u bulevaru Despota Stefana 115 otvorena je stena za sportsko penjanje od strane sportsko penjačkog kluba (SPK) „Granit“. Tom prilikom je održano i promotivno takmičenje u boulderu sa preko 70 učesnika i oko 50 posmatrača.

Vlasnik stene i kluba SPK „Granit“, Žarko Jevremović, obratio se svim prisutnima sa rečima:

Povezana vest:  RED BULL X-FIGHTERS, Španac Tores osvojio FMX krunu

-Bilo nam je veoma teško ali smo uspeli da prebrodimo sve nedaće zahvaljujući bezgraničnom entuzijazmu mojih prijatelja koji su mi pomogli, Nikoli Kovačeviću i Marku Bogunoviću, članovima kluba „Granit“, kao i našim porodicama koje su nas bezuslovno podržale u odluci da pružimo sportskom penjanju i penjačima, ne samo primer kako treba, već i najkvalitetniju stenu za sportsko penjanje u gradu.

Povezana vest:  PADOBRANSTVO, EP KIKINDA 2011, Srbija ukupno sedma, Ljubiša Naumović 38

Na žalost, ovoga puta je izostala finansijska pomoć Ujedinjene Sportsko Penjačke Federacije Srbije (USPFS) i Penjačkog Saveza Beograda, ali se novo rukovodstvo, koje je prisustvovalo promociji, nada da će do polovine iduće godine napraviti stenu koju na kojoj će moći da treniraju reprezentativci za svetsko i evropsko prvenstvo. Stena SPK „Granit“ ima 210 kvadrata, i visoka je 4.5 metara.

Povezana vest:  "Čovek ptica" Jeb Corliss proleteo prirodnim tunelom Tianmena brzinom od 120 km na sat (VIDEO)

Svečano otvaranje je bilo planirano za 11,00 časova ali se malo kasnilo, onih akademskih 15 minuta. Inače, ekipa koja je “kriva” za novu veštačku stenu u Beogradu celu noć je, pred otvaranje, naporno radila i, u danima koji slede ostaje samo da se proctor “umije” da i oni koji su samo posmatrači budu u prijatnom ambijentu.

 

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}GRANIT{/vsig}