Petzen 2011 027

SPORTSKO PENJANJE

Dušan Cvetković iz Black Rocka drugi u Austriji

 

U mestu St Michel /Bleiburg u oblasti Kerten, Austrija se od 8. do 10. jula 2011. održao  Petzen Climbing Trophy  koji okuplja mlade sportiste penjače iz cele Evrope od 7 do 20 godina. Sportsko penjački klub Black Rock iz Beograda  po treći put uzeo je učešće u ovom  značajnom i prestižnom takmičenju penjačkog sporta koji ima rang Evropskog prvenstva za decu.

Povezana vest:  BMX spektakl u Delta Cityju

-Ove godine četvoro takmičara kluba su učestvovali na tom takmičenju u svim disciplinama (težinsko, bolder i brzinsko). Srbiju na ovom prestižnom takmičenju predstavljla su dva kluba Black Rock i PAEK iz Niša. Na takmičenju se pojavilo oko 350 takmičara iz više od 20 država Evrope i Azije.

Najmlađi takmičar Srbije i Black Rocka, Dušan Cvetković, (2002) osvojio je drugo mesto  u disciplini “brzinsko penjanje” što je izuzetan i prvi ovakav rezultat dečijeg sporta za državu i klub – stoji u saopštenju kluba.

Povezana vest:  SPREMNI ZA POLETANJE?

-Ovaj uspeh je utoliko veći i značajniji obzirom na donetu odluku MOK-a da se sportsko penjanje 2020.  uvrsti u program Olimpijskih igara. Odlazak na ovo takmičenje finansirali su roditelji i klub. Ministarstvo omladine i sporta ove godine pomoglo je aktivnosti Kluba i tako na posredan način doprinelo ovom uspehu.

Petzen 2011 146