Red_Bull_Cliff_Diving_2

RED BULL CLIFF DIVING 2012.
Takmičenje se nastavlja u Norveškoj
 
S juga Mediterana Red Bull Cliff Diving svetska serija se preselila na jug Skandinavije. Ovog se vikenda takmičenje održava u norveškom gradu Grimstadu u zalivu Skagerrak.
Nakon tople Francuske skakači su morali da naviknu na prohladno vreme u Norveškoj, a najveću pažnju trenutno privlači trojac koje se na prvoj ovosezonskoj stanici našao na pobedničkom postolju – Orlando Duque, Steven LoBue i Michal Navratil.
Takmičenjse na sever evropskoga kontinenta vraća nakon dve godine. Poslednji je put održano također u Norveškoj, u gradu Kragerø. Platforma će u Grimstadu biti postavljena na visini od 27 metara, a skakači će već danas na pripremama imati prilike uskočiti u vodu čija je temperatura svega 17°C. Neki se od takmičara već na drugoj stanici pripremaju da izvade adute iz rukava i pokušaju s težim skokovima. Novi format takmičenja od njih zahteva mnogo veću koncentraciju, a aktualni je prvak Gary Hunt u Francuskoj na vlastitoj koži shvatio: „Treba dobro paziti, jer lako ti se može dogoditi da ostaneš bez finala.“ Hoće li se Hunt u Norveškoj dočepati postolja videt ćemo u subotu u 12.30h.

 

Povezana vest:  Obeležavanje svetskog dana snouborda 30. Decembra u Novom Sadu