Kop_PGL_small
KOPAONIK DOMAĆIN SVETSKIM PILOTIMA PARAGLAJDERA
 
U nedelju, 12.08.2012. godine počinje treći Predsvetski kup  u preletu paraglajderom na Kopaoniku, a  ujedno i četvrtu godinu za redom Državno prvenstvo Srbije u ovoj disciplini. Nedelja je rezervisana za trenažni dan, u ponedeljak, 13. avgusta u 20 časova je svečano otvaranje u centru Raške, a takmičari će se nadmetati u što dužim i bržim letovima sve do nedelje, 19. avgusta kada će biti proglašeni novi državni prvaci ali i najbolji takmičari u međunarodnoj konkurenciji.
Organizatori ovog atraktivnog događaja su Vazduhoplovni savez Srbije i Paraglajding klub „Golija“, koji će ove godine ugostiti takmičare iz Francuske, Južne Afrike, Japana (prijavljeno čak 15 takmičara), Italije, Rusije, Kazahstana, Srbije, Slovenije, Bugarske, Luksembruga, Makedonije, Velike Britanije, Mađarske, Švajcarske i Nemačke. Srbiju će predstavljati više od 20 pilota, među kojima neki od najboljih naših letača, a petočlanoj reprezentaciji u paraglajdingu ovo će biti dobra vežba pred odlazak u Francusku na Svetsko prvenstvo početkom septembra.
Poletišta su planirana na Jadovniku (1500 m nadmorske visine) i Kokorovcu (1300 m), a leteće se prema Raškoj i Goliji. Organizatori najavljuju dobro vreme i sjajne uslove za pravljenje dobrih preleta, što je uostalom svake godine do sada bio slučaj, jer su tereni za letenje na Kopaoniku sjajni i sve veći broj takmičara dolazi svake godine, dovodeći još svojih kolega pilota.
Sledeće godine na Kopaoniku Vazduhoplovni savez Srbije organizuje dugo očekivani Svetski kup i Predevropsko prvenstvo, a i petu godinu za redom Državno prvenstvo. Već 2014. godine u Srbiji će se okupiti najbolji evropski piloti paraglajdera jer se u našoj zemlji organizuju dva Evropska prvenstva u ovom sportu – u disciplini precizno sletanje i disciplini prelet.
Vazduhoplovni savez Srbije stoji vam na raspolaganju za sve dodatne informacije. Ukoliko želite da nam se pridružite na ovom zanimljivom događaju, možete se javiti na dole navedene telefone do petka u 16 časova radi organizacije prevoza i smeštaja.

 

Povezana vest:  Prvi “ADA ADVENTURE CHALLENGE” 2. septembra na Adi Ciganliji