Artem Silchenko irska

RED BUL CLIFF DIVING 2012
Silčenko zaradio ovacije u Irskoj
 
Artem Silčenko je i u Irskoj izveo svoj novi skok s kojim je zaradio ukupno 503.50 bodova i ostvario drugu uzastopnu pobedu u Red Bull Cliff Diving svetskoj seriji.
Dvadesetosomogodišnji Rus pokazao je da se izvrsno snalazi u svim vremenskim uslovima, a nakon sjajno izvedenog skoka usledele su ovacije kolega skakača i sveopšte odobravanje sudija. Gledatelji su na otočiću Inis Mor svedočili još jednom neizvesnom takmičenju. Orlando Duque je na kraju imao samo 3 boda manje od Silčenka (499.50), a na trećem je mestu završio Steven LoBue s 451.80 bodova.
-Kad sam zakoračio na platformu nakon Orlandovog skoka i video da su mu sudije dodelili ocene 9 i 9,5, znao sam šta mi je činiti – komentarisao je Silčenko i dodao: – Tek kad ste pod vodom, možete oceniti je li skok bio uspešan. To u vazduhu nije moguće, jer sve se odvija prebrzo. Ali kad se nađete pod vodom možete sami sebi reći – da, ovo je bio odličan skok.
Orlando Duque izjavio je kako smatra da je ovo bio njegov najbolji nastup ove sezone te dodao: -Artemovi su skokovi veliki izazov, ali teraju me napred. Uspem li zadržati trenutnu formu, suparnici će me teško prestići.
Deveterostruki svetski prvak Orlando Duque zadržao je prednost u ukupnom poretku i trenutno ima 610 bodova. S 510 bodova sledi Gary Hunt, a sa samo 10 bodova manje za petama mu je izvrsni Silčenko.

 

Povezana vest:  U Beograd stiže najzabavniji letački šou na svetu - Red Bull Flugtag!