paraglajding_kop

Paraglajding vikend u Kraljevu

U organizaciji paraglajding kluba EOL iz Kraljeva, od petka, 24. avgusta do nedelje, 26. avgusta, na planini Stolovi kraj Kraljeva, održaće se 5. kolo lige Srbije u preletu paraglajderom  i IV Memorijalni kup Aleksandar Saša Lepir, u čast našeg reprezentativca u paraglajdingu koji je tregično preminuo pre četiri godine. Prijavljen je veliki broj takmičara među kojima je i neki od najboljih srpskih pilota.

Povezana vest:  Sutra počinje Urban Drop Zone u Zrenjaninu

Start će biti na planini Stolovi sa  nadmorske visine od  1165 m. Trke će se odvijati u svim pravcima u zavisnosti od pravca vetra, pa nas očekuje veoma uzbudljiv takmičarski vikend u kome će uživati ljubitelji ovog sporta. Svakoga dana, nakon pakovanja opreme i postavljanja zadataka, očekuju se letovi od 13 do 18 časova, a u nedelju  u 19 časova biće proglašeni pobednici.

Povezana vest:  Spektakularne akrobacije na motorima u Kombank areni

Zbog lošeg vremena koje je tokom takmičarskih dana zahvatilo Knjaževac i Kopaonik tokom jula i avgusta meseca, državno prvenstvo nije uspelo jer nije bilo osvojeno dovoljno takmičarskih bodova, pa se piloti paraglajdera sada nadaju da bi iz trećeg pokušaja mogli da dobiju novog državnog prvaka u disciplini prelet koja podrazumeva i po nekoliko desetina kilometra letenja bez ikakvog motora.

Povezana vest:  Kancelarija za mlade poziva na Winner of Belgrade