STF_USA_BAUM_JM_0999
Feliks Baumgartner najavio povlačenje
Posle istorijskog skoka sa visine od 39 kilometara, Austrijanac Feliks Baumgartner je najavio da se povlači iz opasnog posla i da želi ubuduće da obavlja lep i pristojan posao pilota helikoptera.
-Povlačim se iz ovog opasnog posla – ekao je Baumgartner u Rozvelu, Novi Meksiko, prenosi britanski „Telegraf“.
-Želim da pronađem lep, pristojan posao kao pilot helikoptera. Boriću se protiv požara i spasavaću ljude. Bez imejlova, bez telefona – rekao je on.
„Neustrašivi Feliks“, koji je prvi put probio zvučni zid u slobodnom padu, priznao je da je bio u velikoj opasnosti, rekavši da mu se činilo kao da je „u paklu“.
-Moj najveći strah bio je da ne poginem pred očima svojih roditelja, porodice i javnosti. Govorio sam u sebi ‘ Molim te Bože, nemoj da me ostaviš – rekao je ovaj austrijski ekstremni sportista.
Baumgartner sada planira venčanje sa svojom devojkom Nikol nakon ćega će se nastaniti u Švajcarskoj, prenose mediji.
Feliks Baumgartner (43) uspešno je u nedelju izveo do sad nezabeleženi skok sa visine od 39.045 metara i bezbedno se prizemljio u pustinji u Novom Meksiku.
On je postavio tri rekorda – za najveću brzinu u slobodnom padu, skok sa najviše visine i najduzž slobodni pad bez stabilizirajućeg padobrana, ukupno 4 minuta i 20 sekundi.
Povezana vest:  RED BULL X-FIGHTERS 2014, Istorijska pobeda Tomasa Pažea u borbi sa najboljima