MODVienna by Ricky Monti 1

NOVI REKORDI MASTERS OF DIRT POSTIGNUTI U BEČU

Najbolji ekstremni sportisti na svetu, prethodnog vikenda u Beču demonstrirali su svoje vratolomije u okviru spektakla MASTERS OF DIRT koji će gostovati i u Kombank Areni, 6. aprila i postavili nove rekorde.
Tri dana za redom, dvorana Stadthalle bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Čak 41 vozač okretao se u vazduhu izvodeći skokove pod nazivom Cliff-hangers, Tsunamis, Tail Whips, Triple Tail whips, Back flips, Under flips, Front flips, Double Front flips i dr.
Postavljen je novi rekord u broju vozača u „back flip jump train“ sekvenci koju je izvodilo 18 vozača FMX-a, 2 motornih sanki i 21 bicikla.
Amerikanac Jimmy Blaze po prvi put u Evropi izveo je backflip sa bagijem. Leteći na motorciklu u plamenu preko masivnih rampi, Alaistair Sayer iz Afrike izveo je backflip u plamenu.
Jedna od zvezda „Masters of Dirt“ spektakla je trinaestogodišnji Matej Cesak iz Češke koji je svoj prvi skok FMX-om napravio kada je imao samo šest godina. Od osme godine aktivno se bavi ovim ekstremnim sportom. Stalni je deo postavke a na upravo održanom događaju „Masters of Dirt“ pobedio je veterana Edgara Torronterasa u borbi „Nove škole protiv Stare škole“.
Tri noći za redom, pobedu u kategoriji „Whip“ odneo je upravo Edgar Torronteras.
Među učesnicima našao se i nosilac tri zlatne medalje za „X Games“ takmičenja u motornim sankama i demonstrirao svoje neverovatne akrobacije.
Pored „ludačkih vratolomija“, na ovom događaju videćete i nove sveže koreografije bubnjara koji se u pojedinim momentima takođe nalaze u vazduhu kao i provokativnog plesa i nastupa devojaka koje gutaju vatru „Fuel Girls“ uz muzički podlogu DJ Mosakena.
Zahvaljujući različitom broju ekstremnih i slobodnih sportskih tačaka u predstavi, „Masters of Dirt“ je najveći „Freestyle“ događaj na svetu koji će gostovati i u Kombank Areni, 6. aprila.
Ulaznice su u prodaji u sledećim kategorijama:
Regularne po cenama od 2200, 2800, 4300, 6300 dinara
Porodične/ grupne (minimum 4 ulaznice) po cenama od 1760, 2240, 3440, 5040 dinara
Za mlađe od 12 godina – 1100, 1400, 3225, 4725 dinara
Ulaznice se mogu kupiti na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs

Povezana vest:  SPORTSKO PENJANJE, Ujedinjena sportsko penjačka federacija Srbije 5. februara otvaraju još jednu veštačku stenu