sajam nautike

U Beogradu otvoren Međunarodni sajam nautike

Međunarodni sajam nautike, na kojem učestvuje više od 50 izlagača iz zemlje i inostranstva, otvoren je danas na Beogradskom sajmu.
Sajam je otvorio pomoćnik ministra omladine i sporta, Dragan Atanasov, koji je ukazao na značaj ove manifestacije u pogledu povezivanja ekologije, turizma i sporta i podizanja svesti o očuvanju zivotne sredine.
Za četiri sajamska dana predstaviće se više od 50 izlagača iz zemlje i inostranstva, sa više od 70 plovnih objekata – jahti, glisera, jedrilica, kajaka, kanua, malih brodića, a cene se kreću od 700 do 200.000 evra.
Počasni gost i promoter ovogodišnjeg Sajma nautike je srpski nautičar, Branko Kresojević, koji je brodom „Nikola Tesla“ prešao Atlanski okean, a zatim nastavio da plovi severnoameričkim kontinentom do Majamija.
Posetioci sajma moći će da vide izložbu fotografija sa ovog poduhvata na relaciji Beograd-Čikago-Majami-Beograd, a brod „Nikola Tesla“ će za ovu priliku biti usidren u marini na Savi preko puta hale četiri Beogradskog sajma.
Na sajmu će nove modele predstaviti domaći proizvođači – Narval, Nautica Elco, Tri princeze, Goga, Đena Ship, Advane Boat, Info team, Primi, Albatros, Roto.
Od inostranih brendova posetioci će moći da vide Rinker, Four Wins, Glastron, Tornado, Stingray, Beneteau, Monterey, Seša, a vanbrodske motore izložiće Honda, Yamaha, Mercury, Evin Rude, Suzuki, Parsun.
Ribolovci čine poseban segment, pa će se publici predstaviti zastupnici i proizvođači pribora i prateće opreme – Carpologija, Golden Master, Travar, Prologic, Savager, Bait, Scierra, Hansen, Ron Thompson.
Na sajmu će sportski savezi – veslački, kajakaški i jedriličarski, predstaviti programe kroz animiranje najmlađih posetilaca i promotivne akcije na vodi, trke kajakaša, veslača i školu jedrenja.
Ronilački centar žandarmerije će izložiti svoju opremu i pokazati svoje profesionalne veštine.
Uz kupljenu ulaznicu svi posetioci će moći da se počaste besplatnom ribljom čorbom u nacionalnom ribljem restoranu „Stenka“, koji će imati štand u hali.
Tokom sajma posetici će moći da vide i izložbu slikara naivaca iz Kovačice, kao i izložbe „Plovidba po pergamentu“ i „Nađe put kao voda“, autorke Leposave Milošević Sibinović.
PTT Srbija će izložiti kolekciju poštanskih marki, a u „Kapetanskom klubu“ će sutra biti održano poetsko veče uz instrumentalnu pratnju.
Modna kreatorka Milena Radović za 9. mart priprema reviju sa unikatnim ženskim modelima pod nazivom „Luka modnih akvarela“, a za nedelju 10. marta ispred hale jedan planirano je tradicionalno takmičenje u spremanju riblje čorbe.
Ovogodišnji, 35. po redu, Sajam nautike trajaće do 10. marta, cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, parking košta 100 dinara na sat, a za predstavnice lepšeg pola sutra, na Dan žena, ulaz je besplatan.

Povezana vest:  Red Bull Cliff Diving u Đavoljoj kapiji