STONI TENIS

VOJVODINA DOČEKUJE STARI GRAD SUTRA U 11 ČASOVA

Tri boda za pol poziciju

 

Računica je više nego jasna. Direktan duel dve prvoplasirane ekipe ženske Superlige (SPENS, danas u 11 časova) odlučiće o jesenjem prvaku. U blagoj prednosti je Vojvodina, kako zbog činjenice da je domaćin, tako i zbog maksimalnog učinka u dosadašnjih sedam kola. Na osonovu dosadašnjih rezultata, ni Stari Grad nije bez šansi.

Većinu protivnika u prethodnih sedam kola, Novosađanke su dobile bez većih problema, uključujući i ubedljivu probedu protiv Sente (6:1).

Povezana vest:  SP MOSKVA, Stonoteniserke na korak od cilja

– Očekuje nas veoma neizvestan meč, i neće nam biti ni malo lako da dođemo do pobede. Stari Grad predvodi iskusna Jelena Gajić, kao i Stanislava Dimanić (eks Bosančić), bivša igračica Vojvodine. Značila bi nam pobeda, jer bi jesenji deo Šampionata završili na prvom mestu, i tako povećali šanse da i u plejof krenemo sa pol pozicije – najavio je Branko Đukić.

Povezana vest:  Uroš Gordić i Aliz Đurčik pobednici „Memorijala Vilim Harangozo"

Trener Vojvodine ne zaleće se u prognozama:

– Plasman na tabeli dovoljno govori, respektujemo ekipu Starog Grada, ali smo svesni naših kvaliteta i idemo na pobedu. Drugo mesto sigurno nije slučajnost, i svakako da su Beograđanke najprijatnije iznenađenje prvog dela šampionata.

Ekipa Starog Grada pokazala je ove sezone da poseduje kvalitet, o čemu najbolje svedoči pobeda protiv vecešampiona iz Sente. Posle remija na startu, ekipa Zorana Gajića vezala je šest pobeda, pa sada sigurno drži drugo mesto sa dva boda manje od Novosađanki.

Povezana vest:  SP MOSKVA, Stonoteniseri u četvrtfinalu

– Kao aktuelni šampion i trenutno prvoplasirana ekipa, Vojvodina je apsolutni favorit. Sve mečeve pobeđivali su prilično ubedljivo, ali se nadam da ćemo uspeti da im pariramo. Rasterećeni smo, što nekad može biti i prednost – kaže Jelena Gajić, najbolja igračica Starog Grada.