stoni_tenis_reket

Veliki uspeh mladih stonotenisera Srbije na Balkanijadi

Mladi stonoteniseri Srbije postigli su veliki uspeh na prvenstvu Balkana u Smederevu osvojivši ukupno 17 medalja – po pet zlatnih i srebrnih i sedam bronzanih.

Najuspešniji pojedinac je junior Dragan Subotić sa četiri zlata – u pojedinačnoj konkurenciji, u miksu sa Aleksandrom Radonjić, dublu sa Nađ Nemetijem i u ekipnoj konkurenciji.

Povezana vest:  Andrea Todorović prošla u dublu, Jevtović i Pete ispali

-Prezadovoljan sam rezultatima naše juniorske i kadetske selekcije. Ostvarili su možda i više nego što smo očekivali, a svakako treba izdvojiti Subotića, najuspešnijeg takmicara celog Balkanskog prvenstva – izjavio je selektor Miloš Đukić.

Generalni sekretar Balkanske unije Milorad Trpkovski ocenio je da je ovo „generalna proba za Evropsko prvenstvo krajem meseca u Rusiji”.

Trpkovski, ali i gosti – učesnici iz sedam zemalja, Rumunije, Bugarske, Turske, BiH, Makedonije Crne Gore i Srbije, nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost domaćinima na uspešnoj organizaciji takmičenja.

Povezana vest:  STONI TENIS, Stonotenisreke Srbije bolje od Grkinja

Domaćini Balkanskog prvenstva za mlade u stonom tenisu, na kojem je učestvovalo više od 150 takmičara, bili su Stonoteniski savez Srbije, grad Smederevo i istoimeni klub iz tog grada.