aleksandar_karakasevic (2)

Reprezentativci Srbije otputovali na EP u Danskoj

 

Muška i ženska stonoteniska reprezentacije Srbije otputovale su na prvenstvo Evrope, koje će od sutra do 21. oktobra biti održano u danskom gradu Herningu. Boje Srbije na šampionatu braniće Marko Jevtović, Aleksandar Karakašević, Žolt Pete, Gabrijela Feher, Ana Marija Erdelji, Monika Molnar i Andrea Todorović.

Iskusni Karakašević, koji je prošle godine na EP u Gdanjsku osvojio dve bronzane medalje, igraće u dublu sa Bojanom Tokićem iz Slovenije, dok će Jevtović i Pete igrati pojedinačno i u konkurenciji dublova.

Povezana vest:  Bela Mesaroš kao mladić

-Najveće šanse za visok plasman ima Karakašević u igri parova, ali nezahvalno je prognozirati, jer je konkurncija jaka. Ukoliko mu žreb bude makar malo naklonjen, uspeh iz Poljske prošle godine može i da ponovi – rekao je selektor muškog tima Srbije Boris Vukelić.

Jevtiću i Peteu ne daju se velike šanse, kako u pojedinačnoj, tako i u konkurenciji parova.

Povezana vest:  Ubedljivi stonoteniseri Srbije

-Ove godine evropska federacija je razdvojila ekipno od pojedinačnog takmičenja, pa će igrati najbolji evropski stonoteniseri. Neozbiljno bi bilo da dajemo lažne nade našim ljubiteljima stonog tenisa da ponovo možemo da osvojimo pojedinačnu medalju – objektivan je Vukelić.

Selektor ženske reprezentacije Zoltan Melik podsetio je da srpskih takmičarki nema među 40 najboljih na listama i da zbog toga, kako je naveo, „ne možemo očekivati visoke plasmane“.

Povezana vest:  Sve Srpkinje u glavnom žrebu, Karakašević i Todorovićeva među 16 u dublu na EŠ

S druge strane, većina evropskih selekcija ima Kineskinje u sastavu, što dodatno otežava posao srpskim stonoteniserkama.

-Mnogo zavisi od žreba. Ipak, mi ne idemo u Dansku da bi nekome bili sparing partneri. Naša ekipa je mlada i ako neka devojka uđe među 16, ili osam najboljih, biće to veliki uspeh – objasnio je Melik.

Prve borbe u Herningu na programu su u sredu pre podne.