MARIBOR 60 LEZECI SEBIC 3Sebić 24. MK puškom ležeći i Mariboru
 
Milenko Sebić reprezentativac Srbije u streljaštvu zauzeo je 14. mesto u gađanju MK puškom 60 metaka ležeći na Svetskom kupu u Mariboru sa 620,7 krugova, dok je Nemanja Mirosavljev  bio 31. sa 610,7 krugova.
Pre finala koje je vredelo 625,5 krugova, najbolji je bio Amerikanac Mejtu Emons sa 630 krugova, ali je u borbi za medalju ispao prvi i zauzeo osmo mesto. Slavio je  Ksing Lan (Kina) koji je pre finala bio osmi, sa 209 krugova, srebro je pripalo Vorenu Potentu (Australija) sa 207,7 krugova, dok je bronzu osvojio Marsel Burge (Švajacrska) sa 186,4 kruga.
U sredu 18. juna gađaće se samo eliminacije MK puškom trostav 3 puta 20 metaka za žene. Na vatrenu liniju će Dragana Todorović, Andrea Arsović i Ivana Maksimović, dok će van konkurencije za „em – ku – es“ gađati Jelena Živković i Katarina Biserčić.
Srpski strelci su do sada na trećem Svetskom kupu ove godine u Mariboru osvojili dve medalje. Zlatom se u gađanju MK pištoljem okitio Damir Mikec, dok je bronzu vazdušnom puškom osvojio Milutin Stefanović.
Na prva dva Svetska kupa u sezoni u Fort Beningu u martu i Minhenu pre desetak dana, srpski strelci su osvojili ukupno pet medalja. Na drugom Svetskom kupu u Minhenu Andrea Arsović je osvojila bronzu vazdušnom puškom a sa prvog Svetskog kupa u Fort Beningu stigle su četiri medalje: srebrom su se okitili Ivana Maksimović i Milutin Stefanović (oboje vazdušnom puškom) a bronzanim odličjima Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj).
Povezana vest:  Andrija Zlatić u finalu MK pištoljem