ANDREA_ARSOVIC_SA_METOMAndrea Arsović osvojila bronzu na Svetskom kupu u Fort Beningu

 

Zvanična evropska šampionka vazdušnom puškom iz Merakera ove godine, reprezentativka Partizana Andrea Arsović osvojila je bronzanu medalju ovim oružjem na trećem svetskom kupu ove sezone u američkoj vojnoj bazi Fort Bening u Džordžiji.

Druga srpska reprezentativka Lidija Mihajlović zauzela je 58. mesto u konkurenciji 73 takmičarke sa 588 krugova. Ona se, posle višemesečne pauze zbog porodičnih obaveza, vratila na vatrenu liniju…

Povezana vest:  Titule Veličkovićevoj, Biserčićevoj, Pletikosiću i Zlatiću

Arsovićeva je u finale ušla  sa pete pozicije sa osnovnim rezultatom do 397 krugova koliko su imale još tri takmičarke,ali je odlično gađala finale 102,3 kruga i došla do trofeja! Za 0,3 kruga pretekla je Hrvaticu Pejčić, bronzanu sa OI u Pekingu 2008. i našla se na pobedničkom postolju sa dve Kineskinje  Siling Ji i Liuksi Vu!

Povezana vest:  Šegrt i Soboljev šampioni Srbije vojničkom puškom

Ovo je prva medalja sa Svetskih kupova Andreje Arsović u karijeri i prva ove sezone puškom za srpsko streljaštvo, i ukpno druga u Fort Beningu jer je vazdušnim pištoljem pobedio Damir Mikec.

Arsovićeva, čiji je trener u Partizanu Dragan Donević  nije krila zadovoljstvo zbog ovog uspeha:

– Presudilo je dobro finale, bila sam pribranija i mirnija od rivalki. Inače, ove sezone dobro gađam plej of, pokazalo se to i u Fort Beningu. Samo je pobednica imala više od mene,103,3 kruga!

Povezana vest:  Jelena Živković i Milenko Sebić pobedili u prvom Kupu SS Srbije MK puškom, Petrov najbolji pištoljem

Rezultati, vazdušna puška, žene: 1. Siling Ji (Kina) 501,3 (398), 2. Liuksi Vu (Kina) 500,8 (399), 3. Andrea Arsović (Srbija) 499,3 (397) itd. Finale vredelo 396 krugova četiri takmičarke raspucavale za jedno mesto.