lester_meecaleb_kk_partizanSUPERLIGA SRBIJE

Partizan siguran i protiv FMP-a

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Železniku domaći FMP sa 96:72 (19:28, 29:17, 33:10, 17:15) u 11. kolu Košarkaške lige Srbije.

Najefikasniji u 10. pobedi crno-belih u srpskom prvenstvu bili su Lester Mekejleb sa 19 i Jan Veseli sa 16 poena. Aleksandar Marić je dodao 15 uz sedam skokova, Aleksandar Rašić još 13 porena, a Lorens Roberts 11.

Miroslav Raduljica je sa 20 poena i osam skokova bio ubedljivo najbolji u FMP-u. Filip Čović i Filip Videnov dodali su po 13 poena.

Povezana vest:  Pešić: Igraćemo koliko nam to Partizan dozvoli

FMP je samo u prvoj četvrtini uspevao da parira Partizanu, pa čak i da nadigra sedmostrukog šampiona Srbije.

Predvođeni Raduljicom „panteri“ su brzo stigli do vođstva 18:9, a početkom druge četvrtine i 32:19.

Partizan se tada serijom 8:0 vratio u meč i potom polako preuzimao kontrolu nad igrom. Popravili su crno-beli skok, igru u odbrani, a proradio je i šut, pa se prednost FMP-a topila sve dok Roberts zakucavanjem nije izjednačio na 41:41.

Povezana vest:  Ivković se zahvalio Miletu Iliću

Trojka Mekejleba u samom finišu prvog poluvremena Partizanu je donela vođstvo 48:45, koje bi sigurno bilo i veće da nije bilo odličnog Raduljice, koji je održavao domaće u igri.

Početkom treće četvrtine Partizan je i definitivno slomio otpor FMP-a, pošto je uz dve trojke Aleksandra Rašića, jednu kapitena Petra Božića i ukupnom serijom 11:0 stigao do vođstva od 63:48.

Prednost su crno-beli lako povisili na više od 20 poena i u poslednjoj deonici sigurno je održavali za ostanak na liderskoj poziciji na tabeli prvenstva.

Povezana vest:  Raško Katić: Sramota me je svoje i naše igre

FMP je ostao na koti od šest pobeda, sada uz pet poraza, čime je oslabio svoje šanse da u finišu sezone osvoji četvrto mesto i izbori se za učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Direktan rival za to mesto FMP-u je Crvena zvezda, koja će večeras biti domaćin Metalcu i pokušati da ostvari sedmu pobedu u sezoni.