sss kamp ucesnici svi

Streljačka mladost napunila Karataš

Kamp Ministarstva omladine i sporta Srbije i Streljačkog saveza Srbije održan je u Karatašu, staroj bazi srpskog streljaštv. Učestvovalo je blizu 60 mladih strelaca i 18 trenera, a rukovodilac kampa bio je trener beogradskog Policajca Ivan Manojlović.
– Kamp je prošao u celini bez problema i atmosfera je bila odlična. Sve nas je, jedino, razočaralo što bazen nije radio , ali smo se snašli, u šali smo montirali mali gumeni bazenčić a osveženje je dolazilo iz creva za vodu – kaže Manojlović.- Rad je više bio usmeren na fizičku pripremu, jer su skoro svi polaznici došli sa malim brojem treninga, a dosta vremena posvetili smo i teoretskom delu pa su i predavanja bila znatno obimnija.
Interesantno da su jedini sportisti u kampu bili – strelci. Zbog toga je hrana bila ograničena po porcijama a ne kao ranijih godina kada je serviran „švedski sto“.
– Obećano je da će kamp biti do idućeg leta renoviran što je prema onome što smo zatekli neophodno i mora hitno da se uradi, da bi se vratio stari sjaj ovom trenažnom centru kroz koji su prošli mnogi osvajači olimpijskih i svetskih mdelja ne samo u streljaštvu. Skoro dve decenije u Karatašu su se, tokom leta, okupljali talenti u nekoliko sportova i nadam se da će se ta tradicija nastaviti –dodao je Manojlović.- Kamp je, bar što se tiče streljačkog sporta, uvek bio i dobra škola za mlade trenere da u praksi primene ono što su naučili u školi. Zaslužuju ove godine sve pohvale, odlično su i veoma odgovorno radili i ispunjavali zadatke. Bilo je i nekoliko trenera koji su bili prvi put u kampu, sjajno su se uklopili i pomogli rukovodstvu kampa da se program sprovede u celini. Veliku zahvalnost Streljački savez Srbije duguje i Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje je obezbedilo sredstva za pansione. Kampovi su nešto najdragocenije što imamao i bez njih ne bismo imali ovako veliki broj talentata koji su blistava budućnost našeg sporta.
Poslednje večeri organizovana je i tradicionalana žurka za strelce, na kojoj su, uz fanfare i konfete, podeljene medalje za najbolje na kontrolnom treningu .

Povezana vest:  EP ITALIJA 2011, Srbija peta, Igor Čotra šesti vazdušnom puškom